tuile - עוגיות שמקורן בצרפת.
עוגיות דקיקות שמצרפים כקישוט לקינוחים בד"כ
השם- כי הן מזכירות רעפים כמו שהיו פעם בצרפת.
אופים את העוגיה שטוחה, מיד כשהיא יוצאת מהתנור ניתן לעצב אותה לצורה הרצויה- בזריזות לפני שהיא מתקררת ומתקשה.
בפועל- צריך לשמור על העוגיות בתבנית בתנור החם ( עם דלת פתוחה קצת שלא ימשיכו לאפות ) ולקחת כל פעם עוגיה אחת ולעצב. אם מוציאים את כל התבנית מהתנור, הן מתקררות במהירות כי הן מאד דקות, ואז כבר מתקשות.
אפשר להכין מהן גליל, על ידית של כף עץ גדולה, או רק לתת להן כיפוף קל, או כל צורה אחרת.
רק בזריזות. ( ואני ממליצה למי שיש לעשות את זה עם כפפות סיליקון כי זה לוהט ! )
tuile
לחמם תנור ל 160
65 גר חמאה רכה
60 גר אבקת סוכר
כפית וניל
2 חלבונים
65 גר קמח
כף קקאו
להקציף חחלבונים עם אבקת סוכר, להוסיף וניל,
להפסיק הקצפה ולערבב פנימה חמאה, קמח וקקאו
על גבי משטח סילפאט או נייר אפיה, למרוח עיגולים דקים ואחידים
לאפות עד שיציבות למגע, לכבות תנור, להוציא אחת אחת בזריזורת ולעצב ע"פ הצורך
מחצי כמות - 25 עוגיות
עוגיות דקיקות שמצרפים כקישוט לקינוחים בד"כ
השם- כי הן מזכירות רעפים כמו שהיו פעם בצרפת.
אופים את העוגיה שטוחה, מיד כשהיא יוצאת מהתנור ניתן לעצב אותה לצורה הרצויה- בזריזות לפני שהיא מתקררת ומתקשה.
בפועל- צריך לשמור על העוגיות בתבנית בתנור החם ( עם דלת פתוחה קצת שלא ימשיכו לאפות ) ולקחת כל פעם עוגיה אחת ולעצב. אם מוציאים את כל התבנית מהתנור, הן מתקררות במהירות כי הן מאד דקות, ואז כבר מתקשות.
אפשר להכין מהן גליל, על ידית של כף עץ גדולה, או רק לתת להן כיפוף קל, או כל צורה אחרת.
רק בזריזות. ( ואני ממליצה למי שיש לעשות את זה עם כפפות סיליקון כי זה לוהט ! )
tuile
לחמם תנור ל 160
65 גר חמאה רכה
60 גר אבקת סוכר
כפית וניל
2 חלבונים
65 גר קמח
כף קקאו
להקציף חחלבונים עם אבקת סוכר, להוסיף וניל,
להפסיק הקצפה ולערבב פנימה חמאה, קמח וקקאו
על גבי משטח סילפאט או נייר אפיה, למרוח עיגולים דקים ואחידים
לאפות עד שיציבות למגע, לכבות תנור, להוציא אחת אחת בזריזורת ולעצב ע"פ הצורך
מחצי כמות - 25 עוגיות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה