יום רביעי, 21 בנובמבר 2012

לחם ללא לישה

הבטחתי, אז אני מקיימת.

לפני כמה שנים המתכון  הראשון פורסם בעיתון הניו יורק טיימס נדמה לי, ואז התחיל להסתובב ברשת במליון מקומות.
לא צריך לטעום ( לצערי ) בשביל להבין שמדובר בלחם ממש איכותי.
המרקם, הריח, וכמובן התגובות של הטועמים....
והכי מצחיק זו הקלות של דרך ההכנה.
צריך בעיקר סבלנות, ותיכנון, כי צריך להתחיל באזור ה 20-22 שעות לפני שיש מוצר מוגמר.

לחם ללא לישה

3 כוסות קמח
שליש כפית שמרים ( שמתי שמרית ) אם רוצים יבשים אז רבע כפית 
כפית ורבע מלח
להוסיף כוס וחצי מים 

בקערה גדולה לערבב הכל יחד עם כף
לכסות בניילון נצמד ולשים במקום חמים ל 18 שעות
אחרי 18 שעות, להוציא על משטח מקומח, לאסוף את הבצק ( המאד רטוב ) עם יד מקומחת ולקפל פעמיים שלוש. 
להחזיר לכלי ( נקי ) מקומח, לכסות במגבת נקייה, ולחכות כרבע שעה
לאסוף את הבצק לצורת כדור, ולהתפיח עוד שעתיים, עטוף במגבת
בחצי שעה האחרונה של ההתפחה, לחמם תנור ל 230 ( להכניס לתנור את הכלי בה אופים* )
להוציא את הכלי בזהירות, ולהחליק את הכדור בצק פנימה
לאפות מכוסה חצי שעה, ועוד רבע שעה בלי מכסה

* לאפות בסיר ברזל, או כל כלי עמיד בתנור עם מכסה



אחרי העירבוב הראשוני


אחרי 18 שעות




אחרי עוד שעתיים


בכלי אפיה, מיד לפני הכניסה לתנור

 מוכן








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה