לפני המון שנים, כשגרנו במקסיקו, והיינו נוסעים לעיתים קרובות לארה"ב, אמא שלי היתה סוחבת איתה חזרה למקסיקו בייגלס שקנתה טריים כמה שעות קודם. ( לא יאומן הדברים שהיינו סוחבים איתנו אז בטיסות.)
באחת הנסיעות הגדילה לעשות, וקנתה כמות שעוד טרם נצפתה, כולל כאלו עם בצל ושום...
היא מילאה תיק צד בכמה שרק יכלה, ואיתו עלתה לאווירון.
בימים ההם ( למזלנו ) המטוסים לא תמיד היו מלאים, ויצא שלכל אחת מאיתנו היתה שורה שלמה לעצמה.
בשלב מסוים היא מסתובבת אלי ואומרת לי שהמטוס הזה במיוחד מסריח.... כמובן שזה בשיא הביקורתיות כלפי חברת התעופה שלא נזכיר את שמה...
אחרי כמה דקות של רחרוח, הבנתי שמקור הריח, הוא תיק הצד שלה עם הבייגלס.
טוב שלא היו הרבה אנשים לידינו, כי כנראה רק אנחנו שמנו לב לריח...
את התיק שהכיל את השלל, לא היתה ברירה לזרוק כשהגענו הביתה, כי את הריח אי אפשר היה להוציא ממנו.
הבייגלס הועברו להקפאה, ואנחנו נהננו במשך כמה שבועות מאספקה טרייה של בייגלס אמריקאים אמיתיים :)
צירוף מקרים של העדר לחם טרי בבית, שקית מיותמת של שמרית במקרר, וכמה דקות של שיעמום, הביאו אותי להכין את הבייגלס המופלאים האילו.
בעל הבית התפעל מאד, " הרבה עבודה"...
האמת, לא הרבה עבודה.
יותר עבודה בשלבים, אבל לא התעסקות יותר מדי גדולה.
התוצאה נהדרת. ממש כמו קנויים!
ופוטוגניים כל כך!
המתכון של מייקל רוהלמן ( יש לי אפילו אפליקציה שלו שנקראת ratio שמסבירה על היחסים בין החומרים השונים באפיה.. נחמד ומענין! )
בייגלס
בסיס:
500 גר קמח ( 3 וחצי כוסות )
500 גר מים פושרים לכיוון הקריר ( 2 ורבע כוסות )
9 גר שמרים טריים
אחרי 4 שעות :
18 גר מלח ( כף )
18 גר דבש ( כף שטוחה )
18 גר מולסה ( שמתי סירופ אגבה )
446 גר קמח ( 3 כוסות )
לבישול:
חצי כף סודה לשתיה על כל ליטר מים
ביצה להברשה , סומסום, פרג, או כל מה שרוצים לציפוי
הכנה-
בסיס: לערבב הכל יחד, להתפיח מכוסה בניילון 4 שעות לפחות ( או לילה )
אחרי 4 שעות מוסיפים את שאר הקמח, דבש, אגבה, מלח.
מערביים במיקסר עם וו לישה כ 10 דקות.
הבצק די קשה וצריך מיקסר חזק לצורך הענין. או- ללוש בידיים.
להתפיח 10-15 דקות, מכוסה.
להביא מים לרתיחה בסיר רחב, להוסיף סודה.
בנתיים ליצור כדורים ( אני שקלתי כ 150 גר לכדור ) שווים בגודלם. לכסות עם ניילון.
ליצור חור במרכז הכדור.
להתפיח כ 5 דקות , להפוך כל אחד ולהתפיח עוד 5 דקות על צד שני
לחמם תנור ל 210
כשהמים רותחים, להכניס לסיר 2-3 בייגלס יחד ( כמה שנכנסים לא צפוף מדי ) לבשל כל אחד דקה, להפוך ולבשל עוד דקה.
להוציא על רשת עם כף מחוררת.
להעביר לתבנית עם נייר אפיה
להבריש בביצה ולצפות במה שרוצים
לאפות 12-15 דקות עד שמזהיבים.
מהכמות הזו- 10 בייגלס גדולים
קצת תמונות של התהליך ( מצלמת הטלפון..)
השלב הראשון אחרי תפיחה של 4 שעות, לפני הוספת הקמח והשאר...
אחרי התפחה שניה ויצירת כדורים עם חור במרכז
שוחים במים דקה על כל צד
מתייבשים קצת על רשת
מונחים על תבנית , לפני אפיה
באחת הנסיעות הגדילה לעשות, וקנתה כמות שעוד טרם נצפתה, כולל כאלו עם בצל ושום...
היא מילאה תיק צד בכמה שרק יכלה, ואיתו עלתה לאווירון.
בימים ההם ( למזלנו ) המטוסים לא תמיד היו מלאים, ויצא שלכל אחת מאיתנו היתה שורה שלמה לעצמה.
בשלב מסוים היא מסתובבת אלי ואומרת לי שהמטוס הזה במיוחד מסריח.... כמובן שזה בשיא הביקורתיות כלפי חברת התעופה שלא נזכיר את שמה...
אחרי כמה דקות של רחרוח, הבנתי שמקור הריח, הוא תיק הצד שלה עם הבייגלס.
טוב שלא היו הרבה אנשים לידינו, כי כנראה רק אנחנו שמנו לב לריח...
את התיק שהכיל את השלל, לא היתה ברירה לזרוק כשהגענו הביתה, כי את הריח אי אפשר היה להוציא ממנו.
הבייגלס הועברו להקפאה, ואנחנו נהננו במשך כמה שבועות מאספקה טרייה של בייגלס אמריקאים אמיתיים :)
צירוף מקרים של העדר לחם טרי בבית, שקית מיותמת של שמרית במקרר, וכמה דקות של שיעמום, הביאו אותי להכין את הבייגלס המופלאים האילו.
בעל הבית התפעל מאד, " הרבה עבודה"...
האמת, לא הרבה עבודה.
יותר עבודה בשלבים, אבל לא התעסקות יותר מדי גדולה.
התוצאה נהדרת. ממש כמו קנויים!
ופוטוגניים כל כך!
המתכון של מייקל רוהלמן ( יש לי אפילו אפליקציה שלו שנקראת ratio שמסבירה על היחסים בין החומרים השונים באפיה.. נחמד ומענין! )
בייגלס
בסיס:
500 גר קמח ( 3 וחצי כוסות )
500 גר מים פושרים לכיוון הקריר ( 2 ורבע כוסות )
9 גר שמרים טריים
אחרי 4 שעות :
18 גר מלח ( כף )
18 גר דבש ( כף שטוחה )
18 גר מולסה ( שמתי סירופ אגבה )
446 גר קמח ( 3 כוסות )
לבישול:
חצי כף סודה לשתיה על כל ליטר מים
ביצה להברשה , סומסום, פרג, או כל מה שרוצים לציפוי
הכנה-
בסיס: לערבב הכל יחד, להתפיח מכוסה בניילון 4 שעות לפחות ( או לילה )
אחרי 4 שעות מוסיפים את שאר הקמח, דבש, אגבה, מלח.
מערביים במיקסר עם וו לישה כ 10 דקות.
הבצק די קשה וצריך מיקסר חזק לצורך הענין. או- ללוש בידיים.
להתפיח 10-15 דקות, מכוסה.
להביא מים לרתיחה בסיר רחב, להוסיף סודה.
בנתיים ליצור כדורים ( אני שקלתי כ 150 גר לכדור ) שווים בגודלם. לכסות עם ניילון.
ליצור חור במרכז הכדור.
להתפיח כ 5 דקות , להפוך כל אחד ולהתפיח עוד 5 דקות על צד שני
לחמם תנור ל 210
כשהמים רותחים, להכניס לסיר 2-3 בייגלס יחד ( כמה שנכנסים לא צפוף מדי ) לבשל כל אחד דקה, להפוך ולבשל עוד דקה.
להוציא על רשת עם כף מחוררת.
להעביר לתבנית עם נייר אפיה
להבריש בביצה ולצפות במה שרוצים
לאפות 12-15 דקות עד שמזהיבים.
מהכמות הזו- 10 בייגלס גדולים
קצת תמונות של התהליך ( מצלמת הטלפון..)
השלב הראשון אחרי תפיחה של 4 שעות, לפני הוספת הקמח והשאר...
אחרי התפחה שניה ויצירת כדורים עם חור במרכז
שוחים במים דקה על כל צד
מתייבשים קצת על רשת
מונחים על תבנית , לפני אפיה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה