איך זה שאין כאן סוכריות טופי בטעם קרמל,
כאלו רכות שצריך ללעוס טוב...
הרבה זמן אני מתכננת להכין כאלו, אבל רוב המתכונים שנתקלתי בהם, דורשים שימוש במדחום.
הלכתי לקנות מדחום....
אף אחד לא מצא חן בעיני משום מה.
לא יודעת מה אני מחפשת, ושום מדחום לא דיבר אלי, אז לא קניתי.
אני גם לא בטוחה שאני צריכה עוד גאדג'ט במטבח...
אז חיפשתי מתכון שניתן להכין בלי מדחום.
והאמת, את רוב המתכונים של הסוכריות האילו ניתן להכין בלי מדחום ברגע שמבינים איך לבדוק את רמת ההתגבשות של הקרמל. ( פירוט למטה.. )
לא לוקח הרבה זמן להכין, והתוצאה נהדרת.
עכשיו אפשר יהיה להכין עוגיות עם קרמל כמילוי :)
מתכון מבלוג בשם מbitemythumb
סוכריות קרמל רכות
כוס שמנת מתוקה
70 גר חמאה
כפית וניל
כוס וחצי סוכר
רבע כוס סירופ תירס בהיר
רבע כוס מים
לשמן קלות תבנית 20 ס"מ, להניח נייר אפיה ולשמן קלות גם אותו.
להביא יחד לרתיחה שמנת , חמאה ווניל ( אפשר במיקרו בזהירות שלא יגלוש )
בסיר עמוק לחמם יחד סוכר, מים וסירופ תירס.
לא לערבב הרבה, רק מדי פעם, אין צורך.
לתת לזה להגיע לרתיחה , ולהמשיך עד שהקרמל מקבל צבע זהוב ( בלונדיני )
בזהירות, ובהדרגה, להוסיף את השמנת והחמאה- זה רותח ומבעבע בטירוף אז להיזהר !!
להמשיך ככה בסבלנות 10-13 דקות עד שזה מקבל צבע עמוק יותר, ומסמיך קצת ( אפשר מדי פעם לכסות את הסיר, זה מזרז את התהליך )
לבדוק שהקרמל מתגבש על ידי זה שלוקחים כפית עם קצת מהקרמל ובזהירות שופכים לקערית עם מים קרים. . אם הקרמל מתגבש, ואפשר להוציא אותו ליצור ממנו כדור רך, זה מוכן.
רמת הקושי של הסוכריה תקבע עכשיו. אם זה רך מאד, הסוכריה תהיה יחסית רכה, כדור קשה יותר- תתקבל סוכריה קשה יותר ופחות כמו טופי.
לשפוך את הכל בזהירות לתבנית המוכנה, לקרר כמה שעות עד שקשה.
לפרוס , לשמור בנייר סנדוויץ'\אפיה, או בשכבות בקופסה.
אין צורך להלחם בסיר\סכין\כפות .. השריה של כמה דקות במים, תוריד את כל הסוכר הדביק.
מצד ימין הקרמל לפני הוספת השמנת
מצד שמאל הקרמל מיד אחרי הוספת השמנת... אח"כ הוא ילך ויסמיך ויקבל צבע זהוב עמוק יותר
כאלו רכות שצריך ללעוס טוב...
הרבה זמן אני מתכננת להכין כאלו, אבל רוב המתכונים שנתקלתי בהם, דורשים שימוש במדחום.
הלכתי לקנות מדחום....
אף אחד לא מצא חן בעיני משום מה.
לא יודעת מה אני מחפשת, ושום מדחום לא דיבר אלי, אז לא קניתי.
אני גם לא בטוחה שאני צריכה עוד גאדג'ט במטבח...
אז חיפשתי מתכון שניתן להכין בלי מדחום.
והאמת, את רוב המתכונים של הסוכריות האילו ניתן להכין בלי מדחום ברגע שמבינים איך לבדוק את רמת ההתגבשות של הקרמל. ( פירוט למטה.. )
לא לוקח הרבה זמן להכין, והתוצאה נהדרת.
עכשיו אפשר יהיה להכין עוגיות עם קרמל כמילוי :)
מתכון מבלוג בשם מbitemythumb
סוכריות קרמל רכות
כוס שמנת מתוקה
70 גר חמאה
כפית וניל
כוס וחצי סוכר
רבע כוס סירופ תירס בהיר
רבע כוס מים
לשמן קלות תבנית 20 ס"מ, להניח נייר אפיה ולשמן קלות גם אותו.
להביא יחד לרתיחה שמנת , חמאה ווניל ( אפשר במיקרו בזהירות שלא יגלוש )
בסיר עמוק לחמם יחד סוכר, מים וסירופ תירס.
לא לערבב הרבה, רק מדי פעם, אין צורך.
לתת לזה להגיע לרתיחה , ולהמשיך עד שהקרמל מקבל צבע זהוב ( בלונדיני )
בזהירות, ובהדרגה, להוסיף את השמנת והחמאה- זה רותח ומבעבע בטירוף אז להיזהר !!
להמשיך ככה בסבלנות 10-13 דקות עד שזה מקבל צבע עמוק יותר, ומסמיך קצת ( אפשר מדי פעם לכסות את הסיר, זה מזרז את התהליך )
לבדוק שהקרמל מתגבש על ידי זה שלוקחים כפית עם קצת מהקרמל ובזהירות שופכים לקערית עם מים קרים. . אם הקרמל מתגבש, ואפשר להוציא אותו ליצור ממנו כדור רך, זה מוכן.
רמת הקושי של הסוכריה תקבע עכשיו. אם זה רך מאד, הסוכריה תהיה יחסית רכה, כדור קשה יותר- תתקבל סוכריה קשה יותר ופחות כמו טופי.
לשפוך את הכל בזהירות לתבנית המוכנה, לקרר כמה שעות עד שקשה.
לפרוס , לשמור בנייר סנדוויץ'\אפיה, או בשכבות בקופסה.
אין צורך להלחם בסיר\סכין\כפות .. השריה של כמה דקות במים, תוריד את כל הסוכר הדביק.
מצד ימין הקרמל לפני הוספת השמנת
מצד שמאל הקרמל מיד אחרי הוספת השמנת... אח"כ הוא ילך ויסמיך ויקבל צבע זהוב עמוק יותר
שלום,
השבמחקפעם ראשונה פה ומצא חן בעיני הסוכריות,גם אני מחפשת כאלו כמו של פעם.
מה ניתן לשים במקום סירופ תירס?
תודה
הי
השבמחקנראה לי שזה די נחוץ. לא חושבת שיש תחליף ( אולי גלוקוזה, והיא יותר קשה להשגה ) בסופרים הגדולים ובחנויות טבע יש סירופ תירס. זה נחוץ למרקם של הסוכריה.
נטע
גלוקוזה...יתן תוצאה טובה? ומה הכוונה כוס שמנת...מה מידת הכוס? תודה
השבמחקגלוקוזה זה בסדר, וכוס=250 מ"ל ( בארץ זה מייכל אחד של שמנת מתוקה )
השבמחק