יום ראשון, 24 באפריל 2011

קרקרים מקמח שקדים

פתאום נגמרו כל מיני דברים בבית.
התכוונתי להכין שוב את הקרקרים\מצות, אבל לא היה קמח תפ"א
הכנתי קרקרים על בסיס קמח שקדים בלבד, למרות שהיה אמור להיות בהם יותר סומסום- אבל גם הסומסום נגמר.
גם הביצים נגמרו...( כמות הביצים שמשתמשים בפסח היא מדהימה...  שמתי לב שנשארו במחוזותינו רק ביצים בגדול M שמשום מה עשו לי רושם של ביצה בגודל XS )

קרקרים ללא גלוטן

כוס וחצי קמח שקדים
חצי כפית מלח
חצי כוס סומסום ( לא נשאר מספיק, שמתי את מה שהיה והשלמתי עם זרעי פשתן טחונים)
כף שמן זית
ביצה

לחמם תנור ל180

לערבב הכל ביחד, לרדד דק יחסית בין שני נירות אפיה.
לעשות חיתוך עדין ( סימון ) עם סכין או גלגלת פיצה
לאפות 10-12 דקות עד שמתחיל להשחים. לקרר כמה דקות ואז לשבור לפי החיתוך.

( לטעמי הקרקרים\מצה יותר טעמימים וקצת יותר פריכים, אבל היתה התלהבות מאילו, דוקא מכאלו שלא צריכים לאכול ללא גלוטן )


17 תגובות:

  1. הכנתי את הקררים ויצאו מושלמים. תודה על המתכון. זהו, מעכשיו אני מכינה אותן באופן קבוע :)

    השבמחק
  2. איזה כיף לקרוא ! תודה.

    השבמחק
  3. תשובות
    1. מושל ים לגמרי
      מתכון קל ואני מכינה ומוכרת בין יתר המוצרים ללא גלוטן שלי.מלא מחמאות מקבלת עליהם.תודהההההההה

      מחק
  4. יצאו ממש טעימים, הוספתי קצת פרמזן, אורגנו, בזיליקום וזרעי צ'יטה. הבאסה היחידה שלא הצלחתי להפסיק לאכול אותם מרוב שאהבתי: )

    השבמחק
  5. נראה מצויין. אשמח לדעת כמה קרקרים יוצאים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תלוי כמובן בגודל שחותכים אותם, אז קצת קשה להגיד, אבל זה מכסה תבנית שטוחה כזו של תנור רגיל

      מחק
    2. עשיתי יצאו מעולה טעים ופריך תודה

      מחק
  6. היי, מה אפשר לשים במקום שומשום? אשמח לכמה אפשריות אם ניתן

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי אבל הייתי מחליפה עם גרעיני דלעת וחמניה ( או רק אחד מהם ) באותה כמות ( אם בוחרים אחד אז חצי כוס, עם את שניהם אז רבע ורבע ) הייתי קוצצת חלק מהם וחלק משאירה שלמים.

      מחק
  7. קרקרים נהדרים. הכי טובים מכל מה שניסיתי. אימצתי לחלוטין.

    השבמחק