יום שבת, 30 באפריל 2011

סופשבוע רגוע וקינוח קפוא-טורטוני

אחרי הבילוי הארוך במטבח כל החג, התחשק לי קצת מנוחה ולא להכנס למטבח שוב לבישולי סוף השבוע.
מזל שנשארו לא מעט שאריות, יחד עם קצת דברים מהמקפיא, ועוד כמה תוספות מהירות, לא נשארנו רעבים.

החבר'ה התרגלו לקינוח אחרי כל ארוחת חג, אז היום לפני הצהריים הכנתי משהו זריז, קל וטעים.
מזמן לא הכנתי.
עוד מתכון מהמחברת של אמא שלי. אין לי מושג למה קראו לזה 'טורטוני' אצלינו במשפחה.
אבל מה משנה השם ? העיקר שזה טעים !

טורטוני

חלבון
כפית קפה נמס
6 כפות סוכר
רבע כוס שקדים קלופים, קלויים וטחונים
1 שמנת מתוקה

להקציף חלבון לקצף יציב, להוסיף לו ( אחרי ההקצפה ) קפה ו 2 כפות סוכר
לקציף שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר
לערבב בעדינות חלבון עם שמנת מתוקה.
להוסיף את השקדים הטחונים

להקפיא בכלי גדול או אישיים 
 או לשים כף גדושה במנג'ט ( עטרות נייר )


גיוונים:
במקום הקפה והשקדים, להוסיף 40 גר שוקולד מומס או טחון במעבד מזון
או, במקום הקפה והשקדים להוסיף 40 גר פירות יער או תותים מעוכים טוב.




















ועדכון לגבי התיק עם הביצה....- לא עבר הריח.... פשוט מזעזע !!

3 תגובות:

  1. כנראה שירשת את חוש הריח של סבתא חיה

    השבמחק
  2. מחיפוש מהיר בגוגל נראה שמקור השם "טורטוני" הוא בקינוח האיטלקי שנקרא מן הסתם "טורטוני" :)
    חלק מהמתכונים דומים לזה, מבוססי שמנת מתוקה, וחלקם עם גלידה.

    השבמחק
  3. אילת- אחלה ירושה ! גם נעה ירשה את זה....
    ותמרי- תודה. מוזר שלא עלה בדעתי בכלל לחפש, משום מה החלטתי שזו המצאה משפחתית :)

    השבמחק