יום שישי, 2 בספטמבר 2011

עוגת תפוחים פרוסים

פתאום מחשיך יותר מוקדם.
קצת עושה לי עצוב...
והשבוע ירד כבר גשם ( לא כאן... ) אבל קרוב.
ואוטוטו סתו..
הזמן לפעמים רץ מהר מדי לטעמי.
מצב רוח מלנכולי אפעס...( סיפור בהזדמנות, כשארגיש רגועה לספר )
לפחות העוגה מוצלחת :)
עוד מתכון מהבלוג של ביסים.
אבל עם שינוי שלי לנטול גלוטן.

עוגת תפוחים

לחמם תנור ל 160-170

6 תפוחי עץ ( מגוון של מה שיש, אבל שיהיו בינהם גם ירוקים חמצמצים ) קלופים ופרוסים דק
שלושת רבעי כוס חלב
2 ביצים
וניל
כוס קמח
רבע כוס שמן
כפית וחצי אבקת אפיה
חצי כפית קינמון
חצי כוס סוכר חום דחוסה
קצת חמאה לפיזור

ציפוי פירורים:
2 כפות סוכר חום
2 כפות קמח
קינמון

* הערות:
שמתי קמח : שליש כוס קמח אורז מלא, שליש כוס קמח סורגום, שליש כוס קמח תפ"א
במקום הקמח של הפירורים שמתי קמח שקדים
לא שמתי קינמון אלא גרד לימון

הכנתי חצי כמות בתבנית אינגליש
לכמות מלאה- תבנית 24.


לערבב את כל החומרים יחד, מלבד התפוחים. להוסיף תפוחים.
להעביר לתבנית, מעל לפזר פה ושם קצת חמאה
מעל- את הציפוי פירורים

לאפות די הרבה זמן, ( 40 דקות בערך ) עד שמקבל צבע שחום למעלה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה