לא ברור מה עובר עלי , אבל בזמן האחרון אני משקיעה בקינוחים לארוחות סוף השבוע
( אולי השאלה החוזרת ונשנית "יש קינוח" ? )
אני מכינה ממש מעט, משתדלת לרוב שזה יהיה עם גלוטן ( וגם אם זה בלי... אני מתאפקת!! )
איך שלא מנסם לתרגם את זה.... זה לא נשמע יפה, אז אני לא אנסה.
בכל מקרה מדובר בספק פודינג\מוס... טעים. מזכיר קרם ברולה ( גם בגלל הקלוריות וגם בגלל התהליך )
pots de cream
שני שליש כוס חלב
שליש כוס שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד תפוז ( אפשר גם רק שוקולד )
כפית וניל
כף גרד תפוז ( לא חובה )
113 גר שוקולד מריר
4 חלמונים
3 כפות סוכר
לחמם תמור ל 180
בסיר -חלב, שמנת, ליקר, וניל וגרד תפוז-להביא לרתיחה ולהסיר מהאש
להוסיף שוקולד ולערבב עד שנמס, לקרר קצת
להקציף יחד סוכר וחלמונים, להוסיף לשוקולד.
למזוג לקעריות קטנות, לכסות כל קערית בנייר אלומיניום.
להניח בתבנית ולמלא אותה במים
לאפות 40 דקות. להוציא מהתנור, להוריד נייר אלומיניום, לקרר.
מיותר ולציין שעם קצת שמנת בהגשה זה בכלל שווה ! ( אבל אפשר לחסוך קלוריות... )
מהכמות הנ"ל- 8 קעריות.
( אולי השאלה החוזרת ונשנית "יש קינוח" ? )
אני מכינה ממש מעט, משתדלת לרוב שזה יהיה עם גלוטן ( וגם אם זה בלי... אני מתאפקת!! )
איך שלא מנסם לתרגם את זה.... זה לא נשמע יפה, אז אני לא אנסה.
בכל מקרה מדובר בספק פודינג\מוס... טעים. מזכיר קרם ברולה ( גם בגלל הקלוריות וגם בגלל התהליך )
pots de cream
שני שליש כוס חלב
שליש כוס שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד תפוז ( אפשר גם רק שוקולד )
כפית וניל
כף גרד תפוז ( לא חובה )
113 גר שוקולד מריר
4 חלמונים
3 כפות סוכר
לחמם תמור ל 180
בסיר -חלב, שמנת, ליקר, וניל וגרד תפוז-להביא לרתיחה ולהסיר מהאש
להוסיף שוקולד ולערבב עד שנמס, לקרר קצת
להקציף יחד סוכר וחלמונים, להוסיף לשוקולד.
למזוג לקעריות קטנות, לכסות כל קערית בנייר אלומיניום.
להניח בתבנית ולמלא אותה במים
לאפות 40 דקות. להוציא מהתנור, להוריד נייר אלומיניום, לקרר.
מיותר ולציין שעם קצת שמנת בהגשה זה בכלל שווה ! ( אבל אפשר לחסוך קלוריות... )
מהכמות הנ"ל- 8 קעריות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה