יום רביעי, 7 בספטמבר 2011

תפוחי אדמה פריכים בתנור

כשאני קוראת מתכונים מחו"ל, מבאס אותי שהם כותבים בדיוק באיזה זן עגבניות או תפ"א, או אגסים להשתמש במתכון.
הביאוס הוא בעצם קצת קנאה... כי זה תמיד נשמע שיש שם הרבה זנים...מה זה לעזזל heirloom tomatoes ( בתרגום חופשי עגבניות מלכותיות  ) ולמה לנו אין עגבניות מלכותיות ??

טוב, אז קראתי קצת ואצלינו קוראים לזה 'זרעי מורשת' והכוונה כביכול למה שמכנים "באלאדי"...

אז נכון שיש כאן יותר מסוג עגבניות אחד ( שלושה ? )
ואולי 3 סוגי תפ"א ( אדום, לבן והקטנים.... )
והיום כבר רואים 3 סוגים של אגסים....
אבל אין לנו עגבניות מלכותיות ...

בכל מקרה, מצאתי את המתכון הזה באחד הבלוגים האמריקאים.היה כתוב waxy potatoes
אני קונה תפ"א אורגניים ( לפני שנתיים שמתי לב שהתפ"א הצהובים הרגילים מהסופר, מאד מימיים ומתוקים מדי ) האורגניים הרבה יותר טעימים! גם שם הבחנתי בשני סוגים, אחד שיש רוב השנה, צהוב 'רגיל' ובחודשיים האחרונים היו צהובים יותר מוארכים...
זה הכי טוב שאני יכולה לעשות מבחינת תאור הזנים.
ועוד מילה אחת- ונניח שיש יותר מזן אחד, למה לא כותבים ? למה רק על התפוחי עץ בארץ כתוב איזה זן...זה סוד מדיני ??


תפוח אדמה פריכים

לחמם תנור ל 200

קילו תפ"א קלוף ( או לא, איך שבא ) חתוך לקוביות די קטנות
2-3 ענפי רוזמרין ( טרי ) קצוצים דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
טיפת אגוז מוסקט
שמן זית

לערבב את הכל יחד, לודא שהתפ"א מצופים היטב בשמן.
לשים בתבנית שטוחה בשכבה אחידה.
להכניס לתנור חם, פעם ב 10-15 דקות לערבב שלא ידבקו. ולקוות שלא יתקוצ'צ'ו יותר מדי ( כנראה תלוי בזן של התפ"א ...  אבל גם מקוצ'ץ' זה טעים..)

סה"כ בערך שעה, עד שרכים ופריכים בחוץ..



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה