יום חמישי, 8 בספטמבר 2011

עוגת pound cake

סמס שקיבלתי ומאד הצחיק אותי " ברכות על הצטרפותך לשירות הsms בפיזיותרפיה של מכבי שירותי בריאות".... ( מי ביקש להצטרף ? ועל מה כ"כ מגיעות הברכות ? שהילד שבר את היד ועכשיו צריך פיזיותרפיה ? ... )

ושוב אני בחיפושים מה לעשות עם רוויון...
עוגה לבנה, במקור השם שלה היה כי השתמשו בפאונד אחד של קמח, אחד של חמאה, אחד של ביצים ואחד של סוכר.
בכל מקרה היום שומרים על היחס של 1:1:1:1 ( ואגב, יש תורה שלמה על יחסים באפיה... )  אני לא ממש בטוחה שבמתכון  הנ"ל שמרו על היחסים...לא בדקתי משקלים. מה זה משנה, העיקר אמרו שטעים.

 להגשה: אם אוכלי העוגה בסופ"ש היו החבר'ה הרזים שממסתפקים במעט... הייתי מגישה עם קצת קצפת ופרי, או ריבה...לרזים מספיק פרוסה ( לרוב גם דקה... )

עוגת פאונד קייק

לחמם תנור ל 180

3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
שלושת רבעי כפית מלח
כוס וחצי סוכר
113 גר חמאה רכה
2 כפות גרד לימון
3 ביצים
2 כפיות וניל
כוס ורבע רוויון
חצי כוס שמן

להקציף חמאה וסוכר
להוסיף וניל וביצים, וגרד לימון
להוסיף לסירוגין את כל החומרים היבשים והרטובים
לערבב רק עד שהכל מתאחד, לא יותר מדי.

לאפות בתנית 26, או 2 אינגליש עד שקיסם נקי

( הכנתי חצי כמות באינגליש )

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה