המרובעיות האילו ממש טעימות, אבל, כמו הרבה מאפים נטולי גלוטן עם בצק פריך- קצת מתפוררות.
זה לא מפריע לטעם, רק לצורה.
לי לא מפריע בכלל, ואם אין ברירה- אוכלים עם כפית ( במיוחד שהכלי עם כל המרובעיות עף מהידיים, צונח על הרצפה, ותודות לכלי טאפרוואר אטום, לא נפתח ומתפזר על כל רצפת המטבח... אבל יש הרבה פירורים בקופסא )
המתכון מהבלוג המדהים cannelle at vanille
מרובעיות עם פרי
לחמם תנור ל 180
לפירורים:
85 גר חמאה ( חתוכה לקוביות )
חצי כוס סוכר חום בהיר
רבע כפית מלח
שני שליש קמח אורז מלא
רבע כוס קמח קינואה ( שמתי קמח סורגום )
2 כפות קמח שקדים
2 כפות עמילן תפ"א ( כאמור- קמח תפ"א אצלינו )
לערבב יחד לבצק פירורי ( מזלג ואז ידיים, או מעבד מזון )
לשמור במקרר
יוצאת כמות קצת גדולה, אפשר לשמור אפילו במקפיא לשים על פרי לקראמבל אישי...
בצק:
113 גר חמאה
כוס סוכר
כפית וניל
2 כפות גרד לימון
2 ביצים
שליש כוס קמח אורז מלא
שליש כוס קמח קינואה ( שמתי סורגום )
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות קמח שקדים
רבע כפית מלח
לערבב יחד ( מזלג\ידיים או מעבד מזון )
לשטח על נייר אפיה בתבנית מרובעת 23 ס"מ *
לפזר פיר חתוך קטן קטן מעל ( שמתי מישמיש ודובדבנים )
לפזר פירורים ששמרנו במקרר מעל
לאפות עד שמזהיב טוב ויחסית "יבש" ( לבדוק עם קיסם ) ( לקח יותר מחצי שעה )
לקרר, לחתוך לריבועים
* הכנתי חצי כמות בתבנית קטנה יותר, מחצי כמות יצאו 18 ריבועים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה