יום שני, 25 ביולי 2011

עוגיות מרציפן, בזיליקום ולימון

שילוב מוזר ? אולי.... אבל מסתבר שמוצלח.
המון זמן לא הכנתי את אילו, פתאום נזכרתי בהן, אז הכנתי.
מי שמפחיד אותו הבזיליקום, יכול לשים טיפה פחות.

המתכון מאחד הפורומים באינטרנט, מלפני שנים....

עוגיות מרציפן, בזיליקום ולימון

70 גר סוכר
160 גר קמח
40 גר קורנפלור
עלים מ 4 ענפים של בזיליקום*
100 גר מרציפן
200 גר חמאה חתוכה לקוביות
חלמון
מיץ וקליפה מלימון

* אני מוסיפה עלים מענף של נענע, את כל העלים אני קוצצת קצת לפני שאני מכניסה למעבד מזון

לשים במעבד מזון: סוכר, קמח, קורנפלור, בזיליקום ומרציפן ( חתוך )
לעבד טיפה.
להוסיף חמאה, חלמון , לימון וקליפה, לערבב רק עד שנוצרת עיסה.

ליצור גליל בתוך ניילון נצמד ולהקפיא לפחות לשעה.
לחמם תנור ל170-180
לחתוך פרוסות של חצי ס"מ ולהניח על נייר פאיה או סילפאט, על תבנית.

לאפות עד שמזהיב. לקרר.




תגובה 1: