יום רביעי, 6 ביולי 2011

עוגת לימון עם פרג

אין לי הסבר, אבל בעיני השילוב של לימון ופרג הולך יחד נפלא!
טרום צליאק, מאד אהבתי את העוגה הזו. ( ויש לי גם תחליף די דומה ללא גלוטן )
עוגה מרעננת מאד והפרג מוסיף פיצפוציות נחמדה בפה :)

עוגת לימון עם פרג

לחמם תנור ל 180

תבנית אינגליש אחת


180 גר חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר
3 ביצים
כפית וחצי וניל
כוס וחצי קמח
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
3 כפות חלב
כף גרד לימון
3 כפות פרג טחון טרי


 לזיגוג:*
רבע כוס סוכר
רבע כוס מיץ לימון

להקציף יחד חמאה עם סוכר
להוסיף ביצים
להוסיף וניל, קמח, אבקת אפיה, מלח, חלב
להוסיף גרד לימון ופרג.

לשפוך לתבנית  מצופה נייר אפיה
לאפות עד שקיסם יוצא יבש.
לדקור עם שיפוד בכמה מקומות
לערבב את החומרים לזיגוג ( סוכ וומיץ לימון ) ולש]וך על העוגה בעודה חמה.
לקרר.

* הזיגוג צריך להיות חמצמץ, להוסיף או להוריד סוכר ע"פ החמצמצות של הלימון וע"פ הטעם האישי.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה