יום ראשון, 18 בספטמבר 2011

עוגת דבש ( נ"ג ) סיבוב שני.

אז העוגת דבש שהכנתי ביום שישי, היתה בסדר, ( ותעבור לצליאקי נוסף לדירוג ) אבל זה לא היה "זה"...
כבר לרגע חשבתי ששכחתי את הטעם של עוגת דבש.

ובכל זאת לא הייתי שלמה עם העוגת דבש ההיא, והחלטתי פשוט לנסות את המתכון האהוב על בני הבית בורסיה נטולת גלוטן.

יצא פיצוץ!! בדיוק כמו העוגת דבש עם הגלוטן.
אפילו ילדה סקפטית ש"מפחדת" קצת לאכול נ"ג, טעמה ואישרה!

שוב המתכון עם הקמחים התחליפיים.

עוגת דבש ללא גלוטן

לחמם תנור ל 160-170

5 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס דבש
שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא
כוס קמח סורגום
שלושת רבעי כוס עמילן ( קמח ) תפ"א
כפית קסנטאן גאם
2 וחצי כפיות אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
כפית ציפורן
כוס קפה שחור ( חזק )

להפריד ביצים
להקציף יחד: חלמונים, סוכר שומן.
להוסיף דבש, ציפורן, קמח , אבקת אפיה וסודה לשתיה.
בזהירות להוסיף קפה.

להקציף חלבונים
לקפל חלבונים לשאר.

להעביר לתבנית ( מלבנית גדולה, או 3 אינגליש )

לאפות עד שמזהיב וקיסם יוצא נקי



2 תגובות:

  1. עשיתי את העוגה הזו - לפי הפוסט שלך - יצא טוב מאוד!

    הצליאקי אוהב וגם כל שאר הטועמים עד עכשיו - אני עדיין צריכה להתרגל לגרגרים הקטנים שאני מניחה מגיעים מקמח האורז - אבל הטעם מעולה, העוגה רכה ונפלאה!

    תודה, תודה, תודה :-)

    השבמחק
  2. איזה קמח אורז? אני מניחה שיש גם אצלכם קמח אורז טחון דק דק.... ( אם אצלינו יש....)
    תמיד לחפש את זה הטחון דק. הגרגירים האילו אכן מבאסים.
    בזמנו קניתי קמח קינואה שלא היה טחון דק מספיק- זה היה כמו לאכול עוגיה מזיפזיף :)

    השבמחק