יום שישי, 11 בספטמבר 2015

עוגיות שוקולד צ׳יפס מעולות , ללא גלוטן .

שנה טובה!!

לא נעלמתי.
הילדים חזרו הביתה. כל אחד מהרחוק והארוך שהיה בו.
מבית עם שתי נפשות כ 3 חודשים, חזרנו לקצת זמן ל 5. 
מנופש יחסי, ללא מעט עבודה: 
הרבה בישולים ( עם בקשות, כי כל אחד התגעגע לכל מיני )
ה-מ-ו-ן כביסה ,
יותר  מדי נקיון...
ככה שלבלוג לא נותר יותר מדי זמן. 

               אבל הנה אני כאן לאחל שנה טובה, מתוקה ונפלאה. 

אומרים שתמונה שווה 1000 מילים.
אז כשאני נתקלת בתמונה של עוגיה ( או עוגה, או מאכל אחר ) שנראה ממש טוב, אני מחפשת את המתכון.
וככה הגעתי דרך האינסטגראם למתכון של העוגיות האילו, בבלוג שנקרא : heartbeet kithcen
המתכון עם קמח cup4cup , שמן הסתם אין כאן, אבל קמח ׳כרגיל׳ יהווה תחליף מעולה, כי הקמחים ממש דומים.

מחברת המתכון כותבת הקדמה שלמה על איך ולמה השוקולד צ׳יפס האילו הם הכי טובים, ובין השאר ממליצה על מנת לדייק בכמויות, להשתמש באפיה במשקל.
והאמת, זה גם הכי נוח.
לא מלכלים כוסות מדידה שונות, שמים הכל בקערה אחת של המיקסר ( או סתם קערה. ) כשצריך לשקול, שמים את הקערה על המשקל, מאפסים ושוקלים את מה שצריך . קלי קלות. וגם הכי מדויק, ונותן תוצאה עקבית.

משקל דיגיטלי עולה בסביבות ה 100 שקל, ולעניות דעתי, אחד המכשירים היותר נחוצים במטבח
קצת מהעצות של המחברת לגבי העוגיות ( מלבד השימוש במשקל )
- להביא את המוצרים לטמפרטורת החדר. אני אישית שומרת גם קמח במקרר, ככה שזה חשוב, במיוחד בחורף. בקיץ לוקח בדיוק 5 דקות להכל להגיע לטמפרטורה  סבירה, בחורף בערך חצי שעה.
לשקול!  חשוב מאד!
להשתמש בשוקולד איכותי ועדיף לקצוץ לבד. גם מתקבלות חתיכות שוקולד לא בגודל אחיד, שזה הכי כיף, כי נתקלים בחתיכות גדולות שנמסות במרכז וגם יש שבבים קטנים שנמסים אל תוך הבצק באפיה.... ואין בכלל מילים לתאר את הכיף זה בפה. יאמ!
.


המתכון ( עם שינויים שלי ) מהבלוג     theartbeetkitchen.

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

215 גר קמח ללא גלוטן ( cup4cup או " כרגיל" )
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח ים
100 גרם ( חצי כוס ) סוכר חום כהה ( לא דחוס )
67 גר ( 1/3 כוס ) סוכר לבן
2 כפיות סירופ מייפל אמיתי
140 גר חמאה רכה
ביצה גדולה
כפית וניל
100 גר שוקולד מריר קצוץ

לחמם תנור ל 180
להקציף יחד חמאה, וסוכר עד שקצת תפוח אוורירי.
להוסיף ביצה, וניל ומייפל
להוסיף את כל היבשים, לבסוף את השוקולד 
לקרר חצי שעה במקרר
להוריד עם כף, ( או כף גלידה ) כמות כמו של מסטיק עגול בערך, עם רווחים יפים כי העוגיות מתפשטות באפיה
לאפות בסביבות 12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. לקרר

20-25 עוגיות , תלוי בגודל












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה