יום חמישי, 5 בנובמבר 2015

ריזוטו דלעת, ושעועית ירוקה


המון זמן לא הכנתי ריזוטו
היה קיץ, חם וקצת כבד לאכול ריזוטו
מזג אויר סגרירי ואפור, ולמרות שעוד לא קר, הכניס לאווירת מאכלים של חורף


ריזוטו דלעת ושעועית ירוקה

בצל קטן
כוס וחצי אורז
30 גר חמאה
כף שמן זית
3/4 כוס קוביות קטנות דלעת
חצי כוס שעועית ירוקה
מרק צח/מים
רבע כוס יין לבן יבש (  או וורמוט )
כוס פרמז'ן מגורר
20 גר חמאה
ציר עוף או ירקות חם או מים חמים

לחמם 30 גר חמאה ושמן זית בסיר, להוסיף בצל ולבשל עד שמתחיל להיות שקוף
להוסיף את האורז ולערבב מדי פעם עד שהאורז מזוגג טוב בחמאה והשמן ואין שום נוזל בסיר. להוסיף את היין. לערבב טוב עד שאין נוזלים
להתחיל להוסיף קצת ציר/מים חמים לסיר עם האורז, לערבב עד שכל הנוזלים נספחים באורז, ולחזור על התהליך כ 10 דקות.
להוסיף את הדלעת והשעועית, להמשיך לערבב תוך כדי הוספת נוזלים. בנוסף, לתבל עם מלח ופלפל שחור, ולטעום לודא שהטעם בסדר. ( לא לשכוח שהפרמז'ן טיפה מלוחה ותוסיף בסוף עוד מליחות )
אחרי עוד 7--8 דקות לבדוק שהאורז מספיק רך ( אבל לא יותר מדי ) להפיק להוסיף נוזלים.
להוסיף עוד 20 גר חמאה. לערבב טוב, ולכבות את האש, ורק אז להוסיף את הגבינה. לערבב טוב, להגיש








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה