יום ראשון, 10 ביולי 2016

בואיקוס (2)

שבועות היה לפני מליון שנה בערך.
משבועות בערך התחיל המרוץ לסוף שנה... סוף שמינית זה כמו סיום סוף שנה ביסודי, או בגן: המון מסיבות , טקסים ואירועים. 
כבר הרבה שנים היה שקט וסוף השנה הגיע ללא התרגשות מיוחדת.
השנה היו טקסים, מסיבות, ופרידות, הרבה התנדבות ולא מעט התעסקות.
אז מי זוכר את שבועות ואת הבואיקוס או דברים אחרים שהיו מתחילת יוני. 
רק כמה תמונות במצלמה הזכירו לי שבעצם הכנתי בואיקוס בורסיה קצת שונה, שהיו מוצלחים. 
מצריך תעוד...
ברור לגמרי שאפשר לאכול בואיקוס כל השנה, יש כאלו שיגידו אפילו שרצוי..
רק משום מה , לא יוצא אצלינו. 
האמת, זה אחלה דבר לקחת לאחה"צ של ים בקיץ! 
אז בבקשה:

בואיקוס ורסיה 2

2 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
ביצה גדולה
100 גר חמאה רכה
200 מ"ל שמנת חמוצה ( גביע )
200 מ"ל יוגורט טבעי ( גביע )
100 גר גבינה בולגרית
50 גר גבינת חמד ( אפשר להחליף בבולגרית או פטה )
100 גר קשקבל ( או שילוב של קשקבל  ופרמז'ן ) מגוררת
מלח, פלפל



לערבב הכל יחד, ליצור כדורים קטנים,( שלא ידבקו יותר מדי לידיים להרטיב טיפה את  היד מדי פעם ) לאפות בחום 180 עד שמזהיבים
אין בעיה להקפיא ( אם נשאר ) בכל מקרה בקופסה סגורה מחזיק כמה ימים.




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה