יום ראשון, 7 באוגוסט 2016

פאי רועים

נעה כבר מזמן מבקשת שאכין פאי רועים.
אכלה כזה באיזו מסעדה, ורוצה שאכין גם בבית.
חיפשנו מתכון, וקצת התפלאתי כי בחלק מהממתכונים היו ירקות קצוצים שבושלו עם הבשר, ונעה הרי לא חובבת ירקות.
החלטתי להכין גרסה עצמאית
איה שבדיוק עברה בבית, אחרי תקופה ארוכה שלא היתה, התלוננה שזה לא בסדר שאני מנסה דברים חדשים ושווים כשהיא לא נמצאית...אז לפני שיצאה, טעמה, אפילו שזו לא שעה שאוכלים כאלו דברים.


פאי רועים

8-10 תפ"א בינוניים
בצל גדול
שן שום גדולה
3-4 כפות עמוסות רסק עגבניות ( אפשר בהחלט יותר....)
שמן זית
700 גר בשר טחון ( בקר )
מלח, פלפל, פפריקה
חמאה, חלב

להכין פירה מ 6 תפ"א. ( לבשל במים עד ריכוך, לסנן, להוסיף חמאה חלב ומלח ע"פ הטעם ולמעוך )
לפרוס דק דק את תפוחי האדמה הנותרים, לסדר בתבנית חסינת אש משומנת בטיפה שמן זית. להמליח קלות.

לקצוץ בצל ושום, לטגן בקצת שמן זית, להוסיף בשר, ותבלינים. לבשל את הבשר 10-12 דקות, להוסיף את רסק העגבניות ולבשל עוד 2-3 דקות.

לשפןך בשר על שכבת תפוחי האדמה הפרוסים, מעליהם את הפירה, 
להעביר לתנור מחומם מראש ל 190 לעוד 30-35 דקות עד שמשתחיל להשחים למעלה.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה