יום ראשון, 6 בנובמבר 2016

טוסט גבינה ( מדהים ! )

טוסט גבינה ? מי צריך מתכון לטוסט גבינה?
אז זהו... שאפשר להכין טוסט גבינה בכל מיני דרכים, והנה אחת הדרכים היותר שוות להכין.

אפשר לשים גבינה צהובה רגילה בין שתי פרוסות, או בתוך פיתה, עם קצת חמאה, ולהכניס לטוסטר, או לטוסטר לוחץ...
ואפשר להשקיע קצת יותר ולקבל את אחד הדברים הפשוטים אבל השווים שלצערי נדבקים היישר לירכיים.... אבל אחת ל... מותר. 
רק לא להתמכר- ראו הוזהרתם!

הסתובבנו בניו יורק, כל דבר קטן שרוצים לאכול עולה הון קטן. אז קצת מחשבים מה נכנס לפה.
אבל כשנתקלים בדרך באחד המקומות שסימנו לעצמינו לטעום משהו אז אוכלים, גם אם זו לא בדיוק השעה למאפה שווה או עוגה או גלידה.
וכך יצא שארוחת צהריים עברה ונעה התחילה את היום עם מאפה, וואפל שווה בפוד טראק , ואחה"צ הגיע הרעב.
הסתובבנו בסוהו, או בוילאג', כבר לא זוכרת, ונתקלנו במעדניה שמכינה טוסטים.
נעה הזמינה טוסט גבינה שלקח לו יותר מדי זמן להיות מוכן, והתוצאה היתה טוסט שעשה רושם מדהים, עם מעטפת קראנצ'ית, ובפנוכו נוזל ונמתח.. יאמ.
זה פתח לי רצונות לטוסט כזה בדיוק רק נטול גלוטן.
ואחרי יומיים מצאתי אותו באחת מחנויות הרשת של melt.
ת ע נ ו ג !
הטוסט היה שילוב גבינות : גרויאר, האוורטי (havarti ) וגבינת עיזים ( לא היה מפורט איזו ) ופרוסות עגבניה.

שחזרנו לארץ ניסיתי להכין משהו בסגנון עם לחם ללא גלוטן, והתמכרתי !

אז הנה האיך : טוסט גבינה מדהים!


2 פרוסות לחם ( ללא גלוטן אם צריך )
חמאה
גבינות: שילוב של 2-3 שונות. הכנתי כבר עם כמה סוגים ( לא לספר לירכיים שלי...) 
גאודה, גינת עיזים חצי רכה. גאודה, מנצגו ובושה....
פרוסת עגבניה ( לא חובה , אני אוהבת )
מחבת ברזל או מחבת כבדה אחרת

למרוח בקצת ( כמה שחסרים לי אייקונים, אם היה הייתי שמה אחד קורץ בדיוק כאן!) חמאה את פרוסות הלחם. להניח פרוסות גבינה, ועגבניה. לסגור את הכריך ולמרוח קצת חמאה על אחד הצדדים של הלחם.
לחמם את המחבת טוב, להניח את הכריך בזהירות על הצד עם החמאה. להנמיך טיפונת את האש. למרוח את הצד העליון בקצת חמאה ואחרי 2 דקות בערך להפוך את הכריך. אפשר ללחוץ טיפונת עם מרית- אבל לא יותר מדי, אחרת מקלקלים את הבפנוכו של הלחם שאמרו לצאת רך.
לתת לזה עוד 2 דקות ולהרים עם מרית רחבה.

הערה- הלחם בתמונה הוא לחם ללא גלוטן ( UDI'S מארה"ב ) . בשביל לקבל תוצאה טובה צריך לחם פרוס לא דק מדי, ושיהיה רך .

יאמ!













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה