יום ראשון, 15 ביולי 2018

עוגיות מדלן madeleine ( גם נטול גלוטן )

זוממת על העוגיות האילו כבר הרבה שנים, אבל לקח זמן עד שקניתי את התבנית המיוחדת.
עוגיות מדלן- עוגיות צרפתיות קטנות, כמו עוגת ספוג קטנה ורכה. אופים אותן בתבנית מיוחדת עם שקעים בצורת קונכיות ואחת מוצלחת נחשבת לכזו שיש לה בליטה עגולה ( התפיחה ) במרכז.
יש כמה ורסיות, התחלתי עם מתכון של dorie greenspan והכנתי גם רגילות וגם נטולות גלוטן.
יכולה להעיד על אילו ללא הגלוטן שהיו נפלאות. 
יש מתכונים שחשוב להקפיד מ א ד על דיוק ועל דרך ההכנה על מנת לקבל את התוצאה הרצויה. ( עוגיות מקרון למשל.. ) וגם אילו.

עוגיות מדלן

18-20 עוגיות

113 גר חמאה
2/3 כוס קמח ( 90 גר )*
כפית אבקת אפיה
כפית מלח
1/3 כוס סוכר ( 67 גר )
גרידת לימון
כפית וניל
כף דבש
2 כפות חלב

להמס חמאה ולקרר קצת
לערבב בקערה את החומרים  היבשים : קמח, אבקת אפיה ומלח
בקערה קצת יותר גדולה לערבב עם אצבעות הידיים את הסוכר וגרידת הלימון ( לעשות לסוכר מסג' עם הלימון😁)
להוסיף לקערת הסוכר/לימון את הביצים ולטרוף במטרפה ידנית 2 דקות(!) עד שהתערובת תופחת ומתעבה  קצת ( אפשר גם עם מיקסר )
להוסיף וניל ודבש
להוסיף בפעמיים את החומרים היבשים, ולקפל/לערבב בעדינות.
להוסיף את החמאה בהדרגה ולערבב בעדינות
בסוף להוסיף את החלב.

לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה.
בנתיים לשמן את התבנית בחמאה ולקמח* היטב
אחרי שעה במקרר, למלא את השקעים בכף של הבלילה
לדפוק את התבנית על גבי השיש בעדינות מספר פעמים, ולהחזיר למקרר לשעה.

לחמם תנור ל 205, להניח על השליש התחתון תבנית ריקה שתתחמם עם התנור.
כשהתנור חם, להעביר ישר מהמקרר את התבנית עם הבלילה. להניח בתוך התבנית שחיממנו.
לאפות בערך 12 דקות עד שמשחימים. אם יש צורך, לסובב תבנית באמצע האפיה.
כשמוציאים מהתנור מיד להפוך על רשת צינון. (לתת דפיקה קלה לתבנית על משטח העבודה אם לא משתחררים בקלות )
הכי טעים שטרי. 
אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר.
אפשר גם להקפיא, ממליצה להניח נייר אפיה או ניילון נצמד בין השכבות.


לנטול גלוטן השתמשתי בתערובת " כרגיל"

התמונות של אילו עם ובלי הגלוטן מעורבבות, קשה לראות הבדל ( אם בכלל יש )
















 זה בטוח ללא גלוטן כי זה ביס שלי :)






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה