יום ראשון, 20 בינואר 2019

טארט לימון 2

טעות וגשם הובילו למתכון הבא.
טעות: הפשרת בצק מתוק כשחשבתי שהוא מלוח ( מה שהוביל להחלטה שאין  ברירה, צריך להכין טראט)
וגשם זלעפות שלא איפשר עוד קפיצה לסופרמרקט, הכריע את ההחלטה על לימונים ( כי יש על העץ )

המלית ע"פ מתכון של donna hay

טארט לימון

לבצק

90 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
כף שמן
3 כפות מים קרים
כף סוכר
חצי כפית מלח
150 גר  קמח 

מלית

כוס ( 250 מל ) שמנת מתוקה
2 ביצים שלמות
3 חלמונים
1/2 כוס ( 110 גר ) אבקת סוכר או סוכר דק דק
1/2 כוס ( 125 מל ) מיץ לימון

 הכנה בצק

לשים את המרכיבים במעבד מזון  ולעבד בפולסים עד שמתקבל מרקם פירורי, לאחד לכדור ולשמור במקרר לפחות שעה ( כמו שכתבתי למלעלה, בהחלט ניתן להקפיא )
או, לעבד את הכל יחד עם pasry cutter 


Image result for pastry cutter












לרדד את הבצק בין שני ניילונים או שני ניירות אפיה, להעביר לתבנית פאי בקוטר 22/24
לדקור עם מזלג ולקרר חצי שעה.
לחמם תנור ל 180, להניח נייר אפיה על הבצק ועליו משקולות אפיה או שעועית יבשה
לאפות בצק בערך 20 דקות, להסיר את הנייר והמשקולות ולאפות עוד 10-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
לקרר קצת

מלית 

לחמן תנור ל 145
לטרוף ( עם מקצף ידני או אפילו מזלג ) את כל המרכיבים יחד, לסנן .
לשפוך על הבצק, לאפות 30-40 דקות עד שהמלית די יציבה ( היא יכולה להיות טיפה רוטטת אבל לא מאד )
לקרר
לקשט באבקת אפיה.
לשמור בקירור









2 תגובות:

  1. הגעתי לבלוג שלך בטעות ואוהבת לקרוא את ה״קשקושים״ שלך וכמובן את המתכונים .רק תיקון
    השם צ״ל : טארט לא טראט 😊

    השבמחק
    תשובות
    1. צודקת, ברור, זה מה שקורה שאין הגהה

      מחק