השם בתרגום חופשי מ lemon meltaways מתכון מבלוג מקסים שנקרא cannelle et vanille
לשמחתי ( אולי לא יפה מצידי ) בעלת הבלוג עברה לדיאטה נטולת גלוטן לפני כשנה בגלל בעיות בריאותיות.
מי שמרוויח מהענין זה הקוראים, כי יש לה יופי של מתכונים.
כרגיל, אני עושה פה ושם שינויים קטנים, בעיקר כי בארץ אין את כל הקמחים שיש בארה"ב.
במתכון הספציפי הזה יש המון קמחים, ניסיתי בכל פעם ואריאציה קצת שונה, לא תמיד יוצא אותו דבר, פעם הם קצת יותר שטוחות, פעם יותר שומרות על צורה... בכל מקרה תמיד יוצאות טעימות.
עוגיות לימון נמסות
לחמם תנור ל 170
115 גר חמאה רכה
95 גר סוכר
קליפה מלימון גדול או 2 קטנים
2 כפות מיץ לימון
כפית וניל
100 גר קמח אורז לבן
40 גר קורנפלור
35 גר קמח קינואה ( או סורגום )
50 גר קמח אמרנט ( או טפיוקה או עמילן תפ"א )
20 גר קמח שקדים
חצי כפית מלח
אבקת סוכר
להקציף יחד חמאה וסוכר, להוסיף קליפה ומיץ מלימון ווניל.
להוסיף את כל הקמחים.
ליצור נקניק בתוך ניילון נצמד ולהקפיא לפחות שעה. ( אם עושים את כל הכמות אז יותר נוח ליצור שני נקניקים )
לפרוס פרוסות בעובי של כמעט ס"מ ולגלגל בקערית עם אבקת סוכר. להניח על נייר אפיה או סילפאט , בתבנית
לאפות עד שמתחיל להזהיב , 10-15 דקות.
כמות שמתקבלת כ 45 עוגיות ( משני נקניקים)
לשמחתי ( אולי לא יפה מצידי ) בעלת הבלוג עברה לדיאטה נטולת גלוטן לפני כשנה בגלל בעיות בריאותיות.
מי שמרוויח מהענין זה הקוראים, כי יש לה יופי של מתכונים.
כרגיל, אני עושה פה ושם שינויים קטנים, בעיקר כי בארץ אין את כל הקמחים שיש בארה"ב.
במתכון הספציפי הזה יש המון קמחים, ניסיתי בכל פעם ואריאציה קצת שונה, לא תמיד יוצא אותו דבר, פעם הם קצת יותר שטוחות, פעם יותר שומרות על צורה... בכל מקרה תמיד יוצאות טעימות.
עוגיות לימון נמסות
לחמם תנור ל 170
115 גר חמאה רכה
95 גר סוכר
קליפה מלימון גדול או 2 קטנים
2 כפות מיץ לימון
כפית וניל
100 גר קמח אורז לבן
40 גר קורנפלור
35 גר קמח קינואה ( או סורגום )
50 גר קמח אמרנט ( או טפיוקה או עמילן תפ"א )
20 גר קמח שקדים
חצי כפית מלח
אבקת סוכר
להקציף יחד חמאה וסוכר, להוסיף קליפה ומיץ מלימון ווניל.
להוסיף את כל הקמחים.
ליצור נקניק בתוך ניילון נצמד ולהקפיא לפחות שעה. ( אם עושים את כל הכמות אז יותר נוח ליצור שני נקניקים )
לפרוס פרוסות בעובי של כמעט ס"מ ולגלגל בקערית עם אבקת סוכר. להניח על נייר אפיה או סילפאט , בתבנית
לאפות עד שמתחיל להזהיב , 10-15 דקות.
כמות שמתקבלת כ 45 עוגיות ( משני נקניקים)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה