יום שלישי, 24 במאי 2011

ריבת פיטנגו

קטיף ראשון של פיטנגו הניב קילו פרי ( אחרי הוצאת הגרעינים ) בדיוק הכמות לריבה שהייתי צריכה.
אני מכינה ריבה מכמה סוגי פירות בדיוק באותה שיטה. כמו שסבתא שלי לימדה אותי- קילו פרי לקילו סוכר.
ההכנה מאד פשוטה.
אם זה פרי עם גרעינים, מוציאים את הגרעינים, חותכים ( או לא ) שמים בסיר כבד,  ( שוקלים לודא שאכן קילו ) ומעל שופכים קילו סוכר. נותנים לפרי להגיר נוזלים, אם זה פרי כמו פיטנגו שופע נוזלים, זה לא לוקח המון זמן, אם זה פרי כמו מישמיש, אפשר לחכות כמה שעות.
שמים את הסיר על הלהבה עם האש הכי קטנה, מבשלים עד שמסמיך מספיק.

הפירות שאני אוהבת ריבה: הכי הכי מישמיש ( בקרוב, כשהמחירים ירדו ) תות, פיטנגו, חבושים, שסק..
ופעם הייתי מכינה גם מקומקווט עם תות ( הכנת ריבה מפרי הדר קצת שונה )

את הריבות שלי אני מרסקת ( עם בלנדר מוט ) גם כי אני פחות אוהבת להתקל בפרי ענק. ובעיקר כי אני משתמשת הרבה בריבות באפיה ויותר נוח בלי חתיכות.

פיטנגו זה פרי די מלכלך.... לא כמו תות עץ, זה אסון בפני עצמו. אבל כשמנסים להוציא את הגרעין, הוא משפריץ לכל עבר. אז זהירות.
אני שמה את הפרי בכיור( נקי ),  עוטפת את עצמי במגבת ( סינור לא עוזר כי הוא לא מכסה שרוולים למשל ) ועם הידיים מוציאה את הגרעינים.

ריבת פיטנגו

קילו פרי ( פיטנגו )
קילו סוכר
כמה שפריצים של מיץ לימון

שמים פרי ומעליו סוכר שיגיר נוזלים.
במקרה של פיטנגו זה משהו כמו רבע שעה.... או אפילו זה מיותר.


( אפשר לשלב את הפיטנגו עם עוד פירות...)










מבשלים על האש הכי קטנה, מדי פעם בוחשים, בערך חצי שעה עד שלושת רבעי שעה.
בודקים "בדיקת סמיכות",
מוצאים עם כפית קצת ריבה על צלחת, ומעבירים את הכפית במרכז השלולית. אם הריבה לא נשפכת חזרה לאמצע, סימן שמספיק סמיך...
מוסיפה כמה שפירצים של מיץ לימון



בשלב זה אני טוחנת עם המוט.

מסירים מהאש, ונותנים לריבה קצת להתקרר.
בנתיים מעקרים צנצנות- שופכים מים רותחים לתוך צנצנות זכוכית, ועל המכסה ( יש כאלו שמבשלים במים רותחים בסיר, מכיוון שאני שומרת במקרר את כל הריבות, עיקור מהיר כזה מספיק )
לא מייבשים עם מגבת, אלא מחכים קצת שיתיבשו לבד.

ממלאים בריבה, סוגרים מכסה ומיד הופכים ( זה עושה איכשהוא אפקט ואקום שטוב לקטע של השימור )



אחרי כמה דקות אפשר להפוך חזרה.

כמו שכתבתי, אני שומרת במקרר... וגם מחלקת מתנות :)

טעים!!
נשמר במקרר הרבה זמן. ( עוד יש לי משנה שעברה...) ואם במקרה מגלים למעלה אחרי כמה חודשים ג'יפה מזעזעת של עובש, לא לזרוק !! להוריד שכבה מגעילה+, לשים בסיר עם קצת סוכר, ולבשל עד לרתיחה, ולאחסן שוב בצנצנת נקייה מעוקרת.




5 תגובות:

  1. תשובות
    1. איזה יופי !
      בדיוק יוצאת לקטוף לריבה ראשונה השנה!

      מחק
  2. תודה על העצות.משום מה חששתי שטעמו המיוחד של הפיטנגו לא יתאים לריבה.

    השבמחק
  3. קילו סוכר ? לא מספיק כוס אחת? הפרי גם ככה מתוק

    השבמחק
    תשובות
    1. אוקי, בגדול זה היחס הכי " נכון" לריבות, קילו סוכר לקילו פרי. וזה לא בגלל שצריך את המתיקות אלא ככלי לשימור. אם שומרים במקרר, אפשר להוריד קצת מהסוכר. יש הרבה ששמים פחות, אבל כנראה לא מתכננים שהריבה תחזיק מעמד הרבה זמן. אני מכינה די הרבה ריבות, שומרת במקרר, ומחזיקות יותר משנתיים אם לא נגמרות קודם :)

      מחק