יום שבת, 7 במאי 2011

עוגת שוקולד עם קרם

נורא בא לי להכין לחבר'ה עוגה עם שכבות עם  המון קרם...
those who can't eat- make  :)

בהכירי את בני הבית לא רע, היה ברור לי שקרם עם הרבה חמאה, לא ילך כאן.
אחרי חיפוש קצר באתר של מרתה סטיוארט, נואשתי, והחלטתי ללכת על גנאש מוקצף.
הוא מסתדר פחות יפה ( פחות יצוגי ) אבל טעים !!

עוגת שוקולד עם קרם גנאש

תבנית 24
לחמם תנור ל 180

לעוגה:
שלושת רבעי כוס קקאו
כוס וחצי קמח
כוס וחצי סוכר
כפית וחצי סודה לשתיה
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
שלושת רבעי כפית מלח
2 ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס רוויון
3 כפות שמן
כפית וניל

לקרם:

2 שמנת מתוקה
200 גר שוקולד מריר


להכנת העוגה:
לשים את כל החומרים בקערה, לערבב 2-3 דקות עד שהכל מתאחד.

להעביר לתבנית עם נייר אפיה\משומנת בדפנות
לאפות כחצי שעה+ עד שקיסם יוצא יבש.

להכנת הקרם:
לחמם שמנת מתוקה אחת עד לסף רתיחה, לשפוך על השוקולד, לערבב עד שנמס.
לקרר ( במקרר ) מינימום 3 שעות )
לשים בקערת המערבל , יחד עם השמנת השניה, ולהקציף לקרם יציב .

לקרר, לפרוס ל 2, למלא בנדיבות קרם, לשים חלק שני של העוגה ולמרוח קרם למעלה ועל הדפנות. לשמור בקירור.


העוגה קיבלה 'בוק ' :)






תגובה 1: