לא איזה תגלית קולינארית...
אבל בכל זאת טעים.
לרוב אני מכינה את התפ"א האילו עם תפ"א רגילים.
הפעם הכנתי עם הקטנים, בשקיות שמיועדות למיקרו.
המצאנו להם שם כאן בבית: תפוחי אדמה של עין גב.
פעם בשנה אנחנו נוסעים לעין גב לסופ"ש יחד עם המון חברים.
זה התחיל ממסורת של המשפחה שלי לבלות כמה ימים בחופש בעין גב עם חברים.
כשגדלנו, הפסקנו לנסוע, לא זוכרת אפילו למה.
כשאיה נולדה חזרנו לשם מספר פעמים עם אחותי ואמא , עד שאמא נפטרה, ואז התחילו לבוא קצת חברים, זה הלך וגדל.. ומאז אנחנו שם פעם בשנה עם המון חברים.
בגלל שלא מתחשק לעמוד לבשל ( ולפספס את הנוף בחוץ אפילו לרגע ) אני מתארגנת לדברים הכי פשוטים ומהירים להכנה- כמו התפ"א האילו....
תפוחי אדמה מעוכים
תפוחי אדמה רגילים או קטנים ( איזה כמות שרוצים )
לשטוף טוב
לבשל עם הקליפה בסיר גדול עם מים ומלח, עד שסכין נכנס בקלות ( אבל לפני שהם מתפרקים )
לסנן, לקרר קצת
למעוך עם כף עץ די בגסות
לחמם בסיר גדול שמן ( מה שאוהבים, שמן זית, שמן קנולה, שמן בשילוב חמאה, רק חמאה....)
להעביר את התפ"א לסיר, יחד עם עוד קצת מלח, לערבב כמה דקות עד שהכל מתחמם.
כמובן שאפשר לגוון עם תבלינים, עשבי תיבול וכ"ו...
אבל בכל זאת טעים.
לרוב אני מכינה את התפ"א האילו עם תפ"א רגילים.
הפעם הכנתי עם הקטנים, בשקיות שמיועדות למיקרו.
המצאנו להם שם כאן בבית: תפוחי אדמה של עין גב.
פעם בשנה אנחנו נוסעים לעין גב לסופ"ש יחד עם המון חברים.
זה התחיל ממסורת של המשפחה שלי לבלות כמה ימים בחופש בעין גב עם חברים.
כשגדלנו, הפסקנו לנסוע, לא זוכרת אפילו למה.
כשאיה נולדה חזרנו לשם מספר פעמים עם אחותי ואמא , עד שאמא נפטרה, ואז התחילו לבוא קצת חברים, זה הלך וגדל.. ומאז אנחנו שם פעם בשנה עם המון חברים.
בגלל שלא מתחשק לעמוד לבשל ( ולפספס את הנוף בחוץ אפילו לרגע ) אני מתארגנת לדברים הכי פשוטים ומהירים להכנה- כמו התפ"א האילו....
תפוחי אדמה מעוכים
תפוחי אדמה רגילים או קטנים ( איזה כמות שרוצים )
לשטוף טוב
לבשל עם הקליפה בסיר גדול עם מים ומלח, עד שסכין נכנס בקלות ( אבל לפני שהם מתפרקים )
לסנן, לקרר קצת
למעוך עם כף עץ די בגסות
לחמם בסיר גדול שמן ( מה שאוהבים, שמן זית, שמן קנולה, שמן בשילוב חמאה, רק חמאה....)
להעביר את התפ"א לסיר, יחד עם עוד קצת מלח, לערבב כמה דקות עד שהכל מתחמם.
כמובן שאפשר לגוון עם תבלינים, עשבי תיבול וכ"ו...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה