יום חמישי, 9 ביוני 2011

טארט חצילים ועגבניות שרי

ארוחת שבועות שלנו תמיד מורכבבת מהמון סוגים... לא רק דברים חלביים, כי יש כאן כמה שלא מחובבי הג'אנר.
לא יודעת מה עבר עלי השנה, אבל לא יכולתי להגיע להחלטה מה אני מכינה.
הזמנתי אורחים ( לא הרבה) והתחלתי לרשום מה בא לי שיהיה....
הרשימה התארכה והתארכה.
בסופו של דבר היה מכל טוב: לזניות ( עם בשר, בלי בשר... ) המון סלטים, המון ירקות, שניצלונים, תוספות רבות...והרבה קינוחים ועוגות.
מאד רציתי להכין טראט, התלבטתי אם להכין את כולו נטול גלוטן, בסוף החלטתי להכין רגיל+ אחד קטן ( בשביל מה קניתי את התחתיות פאי הקטנטנות ?? )

בצק לטארט\פאי עם גלוטן ( מתכון של אהרוני , הכנתי חצי כמות )

2 כוסות קמח
180 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה
2-3 כפות מים קרים
קורט מלח

לערבב הכל יחד במעבד מזון עד שהכל מתגבש יחד.
לקרר לפחות שעה.
לרדד, לצפות תבנית, לדקו עם מזלג  ולאפות בחום בינוני ( 180 ) בערך רבע שעה

בצק לטארט\פאי ללא גלוטן

90 גר קמח אורז מלא
45 גר קמח סוגרום
40 גר עמילן תפ"א
חצי כפית מלח
פלפל
110 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
4-5 כפות מים קרים

לערבב הכל יחד במעבד מזון עד שמתגבש, לקרר לפחות שעה.
לרדד בין 2 ניילונים*, להעביר לתבנית, לדקור, לאפות 10-15 דקות

* או פשוט להדבק עם יד רטובה לתבנית.

מלית חצילים ועגבניות שרי

חציל בינוני
חופן עגבניות שרי
1 שמנת מתוקה 15%
ביצה
מלח, פלפל,
שן שום
אגוז מוסקט
גבינות שאוהבים: פטה, מוצרלה, פרמז'ן וכ"ו

לפרוס חציל ולטגן.
לחצות עגבניות שרי, להתיז עליהן טיפה שמן, לפזר קצת מלח ולצלות בתנור עד שמתרככות קצת

לערבב את כל החומרים האחרים.
הרכבה:

לסדר חצילים וחצאי עגבניות על הבצק, לפזר גבינות, ולמעלה לשפוך את הבלילה של המלית.

לאפות בחום בינוני, עד שמזהיב\מתיצב.

על הבצק לסדר חצילים




זו הקטנה שלי ללא גלוטן.
התמונות של הגדולה לא יצאו משהו ( אבל נראה בדיוק אותו דבר רק גדול )

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה