מסתבר שגאלט זה מונח צרפתי לבצק שמסודר בצורה די חופשית.
לעומת טראט שהוא יותר מסודר ויפה, ומצריך יותר עבודה, הגאלט מתאים לממהרים ולאילו שאין להם סבלנות לסדר את הפרי בצורה יפה וחופפת על הבצק.
מה יכול להיות רע בבצק פריך ופרי ?
בתכנון להכין לאירוע קרוב גאלט גדול, והתלבטתי האם להכין אותו נטול גלוטן או לא.
החלטתי להכין אחד קטן נטול גלוטן כדוגמא, עם כמה מישמישים שנשארו לי.
מסקנות: הטעם נפלא !!
הבצק די פירורי, ולא כמו בצק פריך עם גלוטן .
לי לא מפריע כמובן העובדה שזה מתפורר. אבל אולי להגשה לאורחים, אכין עם בצק פריך רגיל.
גאלט מישמישים ( נ"ג )
לחמם תנור ל 180
בצק:
כוס ורבע קמח ( שליש קמח סורגום, שליש אורז מלא ושליש עמילן תפ"א )
שלושת רבעי כוס קמח שקדים
150 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
כפית סוכר ( הבצק לא ממש יוצא מתוק . מי שרוצה מתוק, שיוסיף עוד קצת סוכר)
4 כפות מים קרים
לערבב את הכל עם מזלג ואז פשוט לעבור ללישה בידיים עד שמתגבש לגוש בצק.
על תבנית עם נייר אפיה לשטח את הבצק לעיגול
( עם מערוך, או פשוט בלחיצות עם היד )
מלית:
פרי חתוך לחתיכות ( מישמיש, אגס, אפרסק, שזיף, פרי יער...אפשר גם לשלב כמה )
קצת סוכר לפיזור
להניח פרי במרכז של העיגול של הבצק, להשאיר שוליים די רחבים, לפזר קצת סוכר.
להרים עם מרית כל פעם חלק קטן של הבצק מעל לפרי, לא לסגור לגמרי.
להבריש את הבצק עם קצת שמנת מתוקה
לאפות עד שמזהיב ( 20-30 דקות תלוי בגודל )
* הכנתי שליש כמות..
לעומת טראט שהוא יותר מסודר ויפה, ומצריך יותר עבודה, הגאלט מתאים לממהרים ולאילו שאין להם סבלנות לסדר את הפרי בצורה יפה וחופפת על הבצק.
מה יכול להיות רע בבצק פריך ופרי ?
בתכנון להכין לאירוע קרוב גאלט גדול, והתלבטתי האם להכין אותו נטול גלוטן או לא.
החלטתי להכין אחד קטן נטול גלוטן כדוגמא, עם כמה מישמישים שנשארו לי.
מסקנות: הטעם נפלא !!
הבצק די פירורי, ולא כמו בצק פריך עם גלוטן .
לי לא מפריע כמובן העובדה שזה מתפורר. אבל אולי להגשה לאורחים, אכין עם בצק פריך רגיל.
גאלט מישמישים ( נ"ג )
לחמם תנור ל 180
בצק:
כוס ורבע קמח ( שליש קמח סורגום, שליש אורז מלא ושליש עמילן תפ"א )
שלושת רבעי כוס קמח שקדים
150 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
כפית סוכר ( הבצק לא ממש יוצא מתוק . מי שרוצה מתוק, שיוסיף עוד קצת סוכר)
4 כפות מים קרים
לערבב את הכל עם מזלג ואז פשוט לעבור ללישה בידיים עד שמתגבש לגוש בצק.
על תבנית עם נייר אפיה לשטח את הבצק לעיגול
( עם מערוך, או פשוט בלחיצות עם היד )
מלית:
פרי חתוך לחתיכות ( מישמיש, אגס, אפרסק, שזיף, פרי יער...אפשר גם לשלב כמה )
קצת סוכר לפיזור
להניח פרי במרכז של העיגול של הבצק, להשאיר שוליים די רחבים, לפזר קצת סוכר.
להרים עם מרית כל פעם חלק קטן של הבצק מעל לפרי, לא לסגור לגמרי.
להבריש את הבצק עם קצת שמנת מתוקה
לאפות עד שמזהיב ( 20-30 דקות תלוי בגודל )
* הכנתי שליש כמות..
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה