והפעם, דומה לקדום אבל עם גלוטן.
מתכון מהבלוג "ביסים" עם קצת שינויים
גאלט אפרסקים, מישמישים ואוכמניות
לחמם תנור ל 170-180
בצק:
כוס ורבע קמח
שלושת רבעי כוס קמח שקדים
150 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית סוכר ( שמתי כף )
4 כפות מים קרים
מלית:
2 אפרסקים חתוכים לפרוסות
2-3 מישמישים חתוכים
חופן+ אוכמניות
שפיץ מיץ לימון
כף קורנפלור
כף ריבה חמצמצה
לערבב את כל החומרים לבצק במעבד מזון.
לערבב בקערה את הפרי עם שאר חומרי המלית
לשטח עם הידיים\מערוך את הבצק לעיגול פחות או יותר על תבנית עם נייר אפיה
לשפוך את המלית למרכז, להשאיר שוליים
לכסות עם הקצה של השוליים של הבצק חלק מהמלית ( להשאיר באמצע פתוח )
להבריש את הבצק עם קצת שמנת מתוקה ולפזר טיפה סוכר
לאפות עד שמזהיב.
אפשר כמובן לשנות את הרכב הפירות.. כמעט כל פרי קיץ הולך טוב...
שיטה נוחה להרמת הבצק...
מתכון מהבלוג "ביסים" עם קצת שינויים
גאלט אפרסקים, מישמישים ואוכמניות
לחמם תנור ל 170-180
בצק:
כוס ורבע קמח
שלושת רבעי כוס קמח שקדים
150 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית סוכר ( שמתי כף )
4 כפות מים קרים
מלית:
2 אפרסקים חתוכים לפרוסות
2-3 מישמישים חתוכים
חופן+ אוכמניות
שפיץ מיץ לימון
כף קורנפלור
כף ריבה חמצמצה
לערבב את כל החומרים לבצק במעבד מזון.
לערבב בקערה את הפרי עם שאר חומרי המלית
לשטח עם הידיים\מערוך את הבצק לעיגול פחות או יותר על תבנית עם נייר אפיה
לשפוך את המלית למרכז, להשאיר שוליים
לכסות עם הקצה של השוליים של הבצק חלק מהמלית ( להשאיר באמצע פתוח )
להבריש את הבצק עם קצת שמנת מתוקה ולפזר טיפה סוכר
לאפות עד שמזהיב.
אפשר כמובן לשנות את הרכב הפירות.. כמעט כל פרי קיץ הולך טוב...
שיטה נוחה להרמת הבצק...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה