יום ראשון, 12 ביוני 2011

פחזניות

יש כמה דברים שההכנה שלהם משום מה מפחידה חלק מהאנשים....
שמרים, מרנג, התעסקות עם ג'לטין, פחזניות.... ( לא משאיר הרבה מעבר לעוגות בחושות וכמה עוגיות :) )
אני בגישה של: מקסימום- לא מצליח וזורקים.... ( ולכן תמיד ממליצה לנסות מתכונים חדשים יותר מורכבים או כאלו שמפחדים מהם-בחצי או פחות כמות.... איך שמתחלק טוב )

בכל מקרה אין מה לפחד מהכנת פחזניות , זה באמת קל ( אמרה הגיבורה שטרם ניסתה להכין פחזניות ללא גלוטן, אבל מתכננת בקרוב...מאד )

הכי טעים זה כמובן טרי.
אצלינו בבית אוהבים עם קרמל למעלה, אבל אפשר גם עם שוקולד.

בעצם הבצק הוא בצק רבוך ( בצק שמבשלים )
המתכון מ'ששת מאפים'

הכמות בערך 20-25 פחזניות, תלוי בגודל

פחזניות

לחמם תנור ל 200

כוס מים
100 גר חמאה
חצי כפית סוכר
רבע כפית מלח
כוס קמח
4 ביצים

לחמם בסיר : מים,חמאה, סוכר ומלח. לערבב מדי פעם.
כשמתחיל לרתוח, שופכים פנימה את הקמח ומערבבים נמרצות. עד שמתגבש יחד ( זה הולך צ'יק צ'אק ) ממשיכים לערבב טוב דקה שתיים.
מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ( שטוח ) ונותנים למיקסר לפעול על עוצמה בינונית 2-4 דקות שהבצק יתקרר קצת.
מוסיפים ביצים אחת אחת.
בשלב זה כל פעם שמוסיפים ביצה, הבצק כאילו מתפרק להמון חלקים ולא מגובש, אחרי כמה שניות הוא מתחיל לחזור לעצמו ולהתגבש יחד... ( וחוזר חלילה עם כל ביצה שמוסיפים )
כשסיימנו עם כל הביתים והבצק יחד-דביק ומבריק. מספיקים את המיקסר.

אפשר להעביר עם כף תלולית לתבנית אפיה עם נייר\סילפאט
אפשר להעביר לשקית זילוף עם צנטר ולזלף תלוליות.

להעביר לתנור החם. לאפות 20-25 דקות עם דלת סגורה ( לא לפתוח ) בשלב זה הן כבר שחומות ותפוחות.
פותחים את הדלת טיפונת ותוקעים כף עץ שהיא לא תסגר וממשיכים עוד איזה 5-7 דקות ( בשלב זה האדים יוצאים )

הפחזניות צריכות להיות קשות למגע . אם הן יחסית רכות- הן תצנחנה... סימן שלא אפינו מספיק.

אחרי כמה דקות בחוץ שהן מתחילות להתקרר , עושים חריץ קטנטן בצד למטה ( על מנת שאח"כ אפשר יהיה לזלף דרכו את המילוי.


מלית:
מה שאוהבים..
קצפת עם קצת וניל, שמנת מתוקה עם פודינג וניל, קרם פטיסייאר, קצפת בטעמים ( קפה , שוקולד ) גבינת מסקרפונה עם תותים וכ"ו...

למעלה כמובן אפשר לזלף קרמל חם ( פשוט מחממים סוכר בסיר או מחבת , עד שהוא הופך לקרמל- זהירות, חייבים לעמוד על יד והאש צריכה להיות קטנה קטנה...) ולזהר מ-א-ד. זה חם וזה עושה כוויות!

תלוי במלוי כמובן, אבל זה מחזיק מעמד בטמפרטורת החדר כמה שעות. אח"כ- במקרר,
אבל- זה כבר לא אותו דבר....











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה