לפני 5 שנים, ביום השני של החופש הגדול, איל שבר את היד בקייטנה.
שמו לו גבס עצום, עד מעבר למרפק ( החלפנו אחרי כמה ימים לגבס פלסטי, קל ורחיץ ) והוא היה עם הגבס עד יומיים לפני תחילת הלימודים- דהיינו, כל החופש הגדול! הוא שחה עם הגבס ( לא פיספס אימון שחיה ) נסענו עם הגבס לתאילנד, נכנס איתו לים, רכב על פיל, ומה לא.. הגבס אז היה ביד שמאל.
שלשום, היום הראשון של החופש מבחינתו ( פגרת אוגוסט מהשחיה ) נפגשו החבר'ה של השחיה לשחק כדורגל...
אחרי שעתיים טלפון , הוא קיבל מכה וכואבת היד...
מבט קצר ביד ובפנים המיוסרות הביא אותנו למוקד.
אחרי פחות משעתיים, שכללו שני צילומי רנגטגן ( לפני ואחרי ) ואחרי מניפולציה ידנית של החזרת עצמות למקום ( לא נעים בכלל... גם לא לראות ובטח לא לחוות! ) היינו בדרך הביתה.
ומה מצפה לנו ?
בין 4-6 שבועות של גבס, שאחרי 3 שבועות יוחלף כנראה לגבס קצר ( מתחת למרפק ) בתקוה שיוחלף גם לגבס רחיץ .
ביקורת אחת לשבוע אצל אוטופד ( אחרי צילום רנטגן ) כי השבר "מיוחד"... כמו הילד :)
שמח....
בנתיים עוד כואב, ובעיקר משתדלים שלא יזוז הרבה.
במסגרת הנאכס, גם התקלקל לו המחשב, אז אמנם יש מחשב פנוי בבית ( של החיילת ) אבל הוא לא מספיק עומד באתגרים של איל. נקוה ששלו יחזור מהר מתיקון.
במסגרת הפינוקים, הכנתי ע"פ בקשת הפציינט פיצה.
מראש אני מתנצלת על התמונות... לא ממש יודעת לצלם עוד בלילה.
את הבסיס אני מכינה ממתכון ישן שהיה בעיתון לפוקאצ'ה- של אהרוני.
פיצה
בסיס
לשתי תבניות תנור:
קילו קמח
חבילה 'שמרית'
כפית מלח
חצי כוס שמן
כף סוכר
2 כוסות מים פושרים
חצי כוס רוויון
ללוש הכל יחד כמה דקות.
לשים בצד להתפחה של חצי שעה.
לשטח ( עם הידיים ) בתבנית.
אם לא רוצים פיצה, אז בשלב זה ניתן לטפטף מעל שמן זית, קצת מלח גס, אפשר להוסיף בצק מטוגן, ירקות אנטיפאסטי וכ"ו.
להכניס לתנור חם ( 200 ) 10-15 דקות.
רוטב לפיצה
קופסא קטנה של רסק עגבניות
כוס מים
תבלינים: שום, אורגנו, מלח, פלפל
לערבב הכל יחד.
למרוח על הבצק
מעל מה שאוהבים: מוצרלה מגורדת או כדורי מוצרלה, או כל גבינה אחרת שאוהבים, או שילוב.
אפשר תוספות כמו שאוהבים- עגבניות פרוסות, זיתים, פטריות וכ"ו
לתנור חם ( 200 ) 10-15 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
אין בעיה להקפיא את הפיצה , נשמרת מצוין בהקפאה.
שמו לו גבס עצום, עד מעבר למרפק ( החלפנו אחרי כמה ימים לגבס פלסטי, קל ורחיץ ) והוא היה עם הגבס עד יומיים לפני תחילת הלימודים- דהיינו, כל החופש הגדול! הוא שחה עם הגבס ( לא פיספס אימון שחיה ) נסענו עם הגבס לתאילנד, נכנס איתו לים, רכב על פיל, ומה לא.. הגבס אז היה ביד שמאל.
שלשום, היום הראשון של החופש מבחינתו ( פגרת אוגוסט מהשחיה ) נפגשו החבר'ה של השחיה לשחק כדורגל...
אחרי שעתיים טלפון , הוא קיבל מכה וכואבת היד...
מבט קצר ביד ובפנים המיוסרות הביא אותנו למוקד.
אחרי פחות משעתיים, שכללו שני צילומי רנגטגן ( לפני ואחרי ) ואחרי מניפולציה ידנית של החזרת עצמות למקום ( לא נעים בכלל... גם לא לראות ובטח לא לחוות! ) היינו בדרך הביתה.
ומה מצפה לנו ?
בין 4-6 שבועות של גבס, שאחרי 3 שבועות יוחלף כנראה לגבס קצר ( מתחת למרפק ) בתקוה שיוחלף גם לגבס רחיץ .
ביקורת אחת לשבוע אצל אוטופד ( אחרי צילום רנטגן ) כי השבר "מיוחד"... כמו הילד :)
שמח....
בנתיים עוד כואב, ובעיקר משתדלים שלא יזוז הרבה.
במסגרת הנאכס, גם התקלקל לו המחשב, אז אמנם יש מחשב פנוי בבית ( של החיילת ) אבל הוא לא מספיק עומד באתגרים של איל. נקוה ששלו יחזור מהר מתיקון.
במסגרת הפינוקים, הכנתי ע"פ בקשת הפציינט פיצה.
מראש אני מתנצלת על התמונות... לא ממש יודעת לצלם עוד בלילה.
את הבסיס אני מכינה ממתכון ישן שהיה בעיתון לפוקאצ'ה- של אהרוני.
פיצה
בסיס
לשתי תבניות תנור:
קילו קמח
חבילה 'שמרית'
כפית מלח
חצי כוס שמן
כף סוכר
2 כוסות מים פושרים
חצי כוס רוויון
ללוש הכל יחד כמה דקות.
לשים בצד להתפחה של חצי שעה.
לשטח ( עם הידיים ) בתבנית.
אם לא רוצים פיצה, אז בשלב זה ניתן לטפטף מעל שמן זית, קצת מלח גס, אפשר להוסיף בצק מטוגן, ירקות אנטיפאסטי וכ"ו.
להכניס לתנור חם ( 200 ) 10-15 דקות.
רוטב לפיצה
קופסא קטנה של רסק עגבניות
כוס מים
תבלינים: שום, אורגנו, מלח, פלפל
לערבב הכל יחד.
למרוח על הבצק
מעל מה שאוהבים: מוצרלה מגורדת או כדורי מוצרלה, או כל גבינה אחרת שאוהבים, או שילוב.
אפשר תוספות כמו שאוהבים- עגבניות פרוסות, זיתים, פטריות וכ"ו
לתנור חם ( 200 ) 10-15 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
אין בעיה להקפיא את הפיצה , נשמרת מצוין בהקפאה.
אוי מסכנון, איזה חוסר מזל. מאחלת החלמה מהירה וטעימה ומיד הולכת להכין פיצה לילדה הקטנה שלי, שהצטננה ויושבת בבית מול הטלוויזיה צופה ברוץ דייגו רוץ כל היום...
השבמחקתודה!
השבמחקזה היה לפני שנה :)
נקוה שהשנה יעבור עלינו חופש ללא פגעים !
החלמה מהירה לקטנה שלך
נטע