יום חמישי, 11 באוגוסט 2011

זיטי אפוי

baked ziti  זו מנה די ידועה.... סוג של פשטידת פסטה
אז זה לא בדיוק זיטי ( למה שיהיה בסופר הקטן ? )
אבל זה מיני פנה ( כי זה מה שהיה ) אפוי עם דברים טובים... מה רע ?!

קלי קלות להכנה ומסתבר שטעים ( כך אמרו )
לטובת הקלוריות ( שלי ) הוכן עם פסטה רגילה, כמובן שאפשר עם פסטה נ"ג....

זיטי אפוי

לחמם תנור ל 180

קופסא אחת של ריקוטה או קוטג'
2 ביצים
כוס פרמז'ן מגורר
מלח
חבילה פסטה
2 כפות שמן זית
3 שיני שום שמנות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
קופסא של עגבניות מרוסקות
כמה עלי בזיליקום קצוצים
פלפל שחור
כפית סוכר
חצי-שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
קופסא של כדורי מוצרלה קטנים ( גד )

לערבב ריקוטה ( קוטג' ) ביצים וחצי כוס פרמז'ן יחד
לבשל פסטה במים
לחמם שמן במחבת, להוסיף שיני שום, רסק ועגבניות מרוסקות,
לתבל: מלח, פלפל, סוכר, בזיליקום
לערבב פסטה עם גבינות, להוסיף עגבניות, שמנת מתוקה וחלק מהמוצרלה
לשפוך לתבנית
לפזר למעלה את שאר כדורי המוצרלה והפרמז'ן
לכסות בנייר אלומיניום
לאפות בתנור , 30-35 דקות מכוסה ועוד 15-20 דקות ללא הכיסוי.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה