יום רביעי, 10 באוגוסט 2011

עוגיות שוקולד 'טביעת אצבע'

אתמול היה בוקר של בישולים.
בלי מזגן.
היתה לי הרגשה שאולי, אולי, כבר טיפה פחות סיוט.
החזקתי מעמד עד אחרי 12 שסיימתי והבית התאורר קצת, בלי.
מכיוון שיש לי שריטה עם הריחות של הבישולים, כשאני מבשלת הרבה , אני משתדלת לסיים עם משהו אפוי, שיעשה ריח טוב בבית.

אז מה היה לנו אתמול: אורז, עוף סיני, ירקות מוקפצים, מאפה פסטה ולסיום-עוגיות שוקולד 'טביעת אצבע', מתכון של מרתה סטיוארט.

עוגיות שוקולד 'טביעת אצבע'

לחמם תנור ל 180

230 גר חמאה רכה
1 ושליש כוס סוכר (+ עוד טיפה סוכר לגילגול )
2 חלמונים
2 כפיות וניל
2 כפות שמנת מתוקה
2 כוסות קמח
כוס+ כף קקאו
2 כפיות מלח

להקציף יחד חמאה וסוכר, להוסיף חלמונים, וניל, ושמנת מתוקה.
להוסיף את כל השאר עד שמתאחד לבצק

ליצור כדורים קטנים (בגודל של מסטיק עגול בערך )
לגלגל בקערית עם סוכר, ולהעביר לתבנית עם נייר אפיה ( או סילפאט )
עם ידית של כף עץ לעשות חור קטן למעלה בכדור
לאפות 10-15 דקות עד שמתייצבות ( עדיין רכות למגע )
לקרר

למלא בגנאש*

גנאש

1 שמנת מתוקה
200 גר שוקולד מריר
לחמם שמנת עד סף רתיחה, להסיר מהאש
להוסיף שוקולד ולערבב עד שהכל אחיד

* מכיוון שהעוגיות יותר טעימות מחוץ למקרר, הגנאש נשמר בכלי במקרר, ולפני ההגשה פשוט ממלאים קצת בחור שבעוגיה, במקום למלא הכל מראש...




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה