לפעמים מרוב תיחכום וחיפושים אחרי הבצק נ"ג המושלם, שוכחים מתכונים ישנים טובים.
פתאום נזכרתי שטרום ימי העירבוב קמחים רבים ומיוחדים, הכנתי ע"פ מתכון של בן עמי שהיה בעיתון, אחלה טארטים...
הטעם נהדר, הבצק אמנם פירורי למדי אבל לי אישית זה לא מפריע.
אפשר כמובן לגוון עם מה ששמים על הבצק.
היתרון - שקדים וקמח תפ"א, ככה שלא צריך קמחים מיוחדים ממקומות מיוחדים :)
כמות הבצק אמנם כתובה במתכון המקורי כמתאימה לתבנית 26, אבל היא ממש קטנה, יותר מתאים לתבנית 18-20.
אני מהדקת אותה נמוך נמוך ( אני מאילו שאוהבים את המלית\הלמעלה של טארטים ) מי שמאוהבי הבצק יותר מהפרי, יכולים להכפיל כמות של בצק.
טרארט אפרסקים
לחמם תנור ל 170-180
בצק:
90 גר חמאה
30 גר סוכר ( רבכ כוס )
45 גר קמח שקדים ( חצי כוס )
100 גר קמח תפ"א ( שלושת רבעי כוס )
קורט מלח
לערבב יחד הכל עד שמתגבש ( מעבד מזון, ביד.... )
לשטח בתבנית ( אני הכנתי בתבנית פאי, כזו שהתחתית שלה רק מונחת על מסגרת ואח"כ פשוט שולפים מתוך המסגרת )
פרי- הפעם אפרסקים
השתמתשי ב 6 אפרסקים, חלק היו יותר בשלים, חלק קצת 'אבנים'.. לא נורא
לחתוך לפרוסות, לפזר כף או 2 סוכר, קצת גרד לימון וכף קורנפלור, לערבב.
לסדר יפה על הבצק
להכניס לתנור עד שהפרי מתחיל להשחים והבצק מתחת נראה מוזהב ואפוי. ( בערך 40 דקות, אבל תלוי בפרי ובעובי התחתית )
פתאום נזכרתי שטרום ימי העירבוב קמחים רבים ומיוחדים, הכנתי ע"פ מתכון של בן עמי שהיה בעיתון, אחלה טארטים...
הטעם נהדר, הבצק אמנם פירורי למדי אבל לי אישית זה לא מפריע.
אפשר כמובן לגוון עם מה ששמים על הבצק.
היתרון - שקדים וקמח תפ"א, ככה שלא צריך קמחים מיוחדים ממקומות מיוחדים :)
כמות הבצק אמנם כתובה במתכון המקורי כמתאימה לתבנית 26, אבל היא ממש קטנה, יותר מתאים לתבנית 18-20.
אני מהדקת אותה נמוך נמוך ( אני מאילו שאוהבים את המלית\הלמעלה של טארטים ) מי שמאוהבי הבצק יותר מהפרי, יכולים להכפיל כמות של בצק.
טרארט אפרסקים
לחמם תנור ל 170-180
בצק:
90 גר חמאה
30 גר סוכר ( רבכ כוס )
45 גר קמח שקדים ( חצי כוס )
100 גר קמח תפ"א ( שלושת רבעי כוס )
קורט מלח
לערבב יחד הכל עד שמתגבש ( מעבד מזון, ביד.... )
לשטח בתבנית ( אני הכנתי בתבנית פאי, כזו שהתחתית שלה רק מונחת על מסגרת ואח"כ פשוט שולפים מתוך המסגרת )
פרי- הפעם אפרסקים
השתמתשי ב 6 אפרסקים, חלק היו יותר בשלים, חלק קצת 'אבנים'.. לא נורא
לחתוך לפרוסות, לפזר כף או 2 סוכר, קצת גרד לימון וכף קורנפלור, לערבב.
לסדר יפה על הבצק
להכניס לתנור עד שהפרי מתחיל להשחים והבצק מתחת נראה מוזהב ואפוי. ( בערך 40 דקות, אבל תלוי בפרי ובעובי התחתית )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה