לפני המון שנים ביער עבות...
אופס...
לפני המון שנים הייתי עם הורי בשליחות במקסיקו סיטי, 4 שנים.
זה לא הזמן להרחיב את הדיבור על הענין, אבל כשחזרנו לארץ הורי מילאו מכולה עם מלא דברים.
בין השאר היתה לנו הטלויזיה הצבעונית הראשונה בשכונה ( לא שהיו שידורים בצבע.... רק מירדן, ורק לכבוד האירוויזיון ששודר בצבע, כל השכונה התאספה אצלינו לראות את הפלא... )
בנוסף, הבאנו מעבד מזון ( שהיה אז תגלית חדשה ... כן, אפשר לנחש את הגיל שלי בשלב זה ) ומיקרוגל, וכל מי שנכנס מאד התפעל המטלויזיה שלנו במטבח :)
וגם- מכונת גלידה ענקית שנראתה כמו חבית עץ קטנה, בתוכה היה מיכל מתכת שעליו התקינו את המערבלים שהסתובבו, מעליהם ישב המנוע+ טרנספורמטור ענק, ומסביב למיכל מתכת היה צריך לשים הרבה קרח כתוש ( שלא היתה בעיה להשיג הודות למקרר הענק עם פתח לקרח רגיל וכתוש- עוד אטרקציה בבית המשפחה ) ומלח גס...
חתיכת פרוצדורה!
די ברור שלא נעשה שימוש רב באותה מכונת גלידה מסורבלת.
שנה אחרי שחזרנו אמא נסעה לביקור משפחתי במיאמי, וחזרה עם מכונת גלידה קטנה, ידנית, וקלה לתפעול.
מיכל פלסטיק, שבתוכו מניחים מיכל מתכת עבה , ששומרים במקפיא עד שרוצים להכין גלידה, מעליו סוגרים עם מכסה עם חור שדרכו עובר מוט עם שתי כפות שמסתובבו, ע"י ידית חיצונית למעלה.
מאד פשוט.
אני כבר לא זוכרת כמה גלידה הכנו עם המכונה היותר קלה לתפעול, אבל אחרי שאמא נפטרה, אחד האחיינים לקח על עצמו את מלאכת הכנת הגלידה והוציא תחת ידיו גלידות שלא היו מייבשות את בן אנד ג'רי, ועוד....
לפני כמה שנים , אחרי שהבנתי שאצל אחותי לא נעשה במכונה שימוש, לקחנו אותו אלינו, ונעה הכינה כמה גלידות ממש שוות.
הבעיה היחידה היא שצריך או לשמור באופן קבוע את המיכל במקפיא ( הבעיה שהוא תופס מקום ) או אם רוצים להכין גלידה, לפנות לו מקום ולהקפיא אותו יום לפני השימוש.
סוף סוף הצלחתי לזכור להכניס אותו למקפיא, והכנתי גלידה.
המתכון מספרון קטן של בן אנד ג'רי
גלידת מנטה עם שבבי שוקולד
2 ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כוסות שמנת מתוקה
כוס חלב
חצי כוס שבבי שוקולד
כפית וחצי תמצית מנטה
לא חובה- כמה טיפות צבע מאכל ירוק
להקציף ביצים עד שהתערובת תפוחה, להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף.
להוסיף שמנת וחלב ולערבב קצת.
להוסיף מנטה
לשפוך למכונת הגלידה ולהפעיל ע"פ ההוראות שלה. רק לקראת הסוף כשהגלידה מתגבשת- להוסיף שוקולד.
להעביר למקפיא לקופסא סגורה.
אופס...
לפני המון שנים הייתי עם הורי בשליחות במקסיקו סיטי, 4 שנים.
זה לא הזמן להרחיב את הדיבור על הענין, אבל כשחזרנו לארץ הורי מילאו מכולה עם מלא דברים.
בין השאר היתה לנו הטלויזיה הצבעונית הראשונה בשכונה ( לא שהיו שידורים בצבע.... רק מירדן, ורק לכבוד האירוויזיון ששודר בצבע, כל השכונה התאספה אצלינו לראות את הפלא... )
בנוסף, הבאנו מעבד מזון ( שהיה אז תגלית חדשה ... כן, אפשר לנחש את הגיל שלי בשלב זה ) ומיקרוגל, וכל מי שנכנס מאד התפעל המטלויזיה שלנו במטבח :)
וגם- מכונת גלידה ענקית שנראתה כמו חבית עץ קטנה, בתוכה היה מיכל מתכת שעליו התקינו את המערבלים שהסתובבו, מעליהם ישב המנוע+ טרנספורמטור ענק, ומסביב למיכל מתכת היה צריך לשים הרבה קרח כתוש ( שלא היתה בעיה להשיג הודות למקרר הענק עם פתח לקרח רגיל וכתוש- עוד אטרקציה בבית המשפחה ) ומלח גס...
חתיכת פרוצדורה!
די ברור שלא נעשה שימוש רב באותה מכונת גלידה מסורבלת.
שנה אחרי שחזרנו אמא נסעה לביקור משפחתי במיאמי, וחזרה עם מכונת גלידה קטנה, ידנית, וקלה לתפעול.
מיכל פלסטיק, שבתוכו מניחים מיכל מתכת עבה , ששומרים במקפיא עד שרוצים להכין גלידה, מעליו סוגרים עם מכסה עם חור שדרכו עובר מוט עם שתי כפות שמסתובבו, ע"י ידית חיצונית למעלה.
מאד פשוט.
אני כבר לא זוכרת כמה גלידה הכנו עם המכונה היותר קלה לתפעול, אבל אחרי שאמא נפטרה, אחד האחיינים לקח על עצמו את מלאכת הכנת הגלידה והוציא תחת ידיו גלידות שלא היו מייבשות את בן אנד ג'רי, ועוד....
לפני כמה שנים , אחרי שהבנתי שאצל אחותי לא נעשה במכונה שימוש, לקחנו אותו אלינו, ונעה הכינה כמה גלידות ממש שוות.
הבעיה היחידה היא שצריך או לשמור באופן קבוע את המיכל במקפיא ( הבעיה שהוא תופס מקום ) או אם רוצים להכין גלידה, לפנות לו מקום ולהקפיא אותו יום לפני השימוש.
סוף סוף הצלחתי לזכור להכניס אותו למקפיא, והכנתי גלידה.
המתכון מספרון קטן של בן אנד ג'רי
גלידת מנטה עם שבבי שוקולד
2 ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כוסות שמנת מתוקה
כוס חלב
חצי כוס שבבי שוקולד
כפית וחצי תמצית מנטה
לא חובה- כמה טיפות צבע מאכל ירוק
להקציף ביצים עד שהתערובת תפוחה, להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף.
להוסיף שמנת וחלב ולערבב קצת.
להוסיף מנטה
לשפוך למכונת הגלידה ולהפעיל ע"פ ההוראות שלה. רק לקראת הסוף כשהגלידה מתגבשת- להוסיף שוקולד.
להעביר למקפיא לקופסא סגורה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה