יום חמישי, 4 באוגוסט 2011

שמרים פרסבורגר

יומן היד השבורה:
יום א'- משחק כדורגל, שבירת יד, ביקור במוקד א' בשעות הערב, טיפול יעיל ביותר, אם כי קצת אכזרי, גיבוס יד שבורה.
יום ב'- הסתגלות בבית, מסע שיכנועים שזה בסדר לקחת משכך כאבים...
יום ג'- השכמה עם אצבעות ביד השבורה בצבע סגול, ונפוחות פי שתיים מגודלן הטבעי. נסיעה למוקד ב'.
טיפול יעיל ומהיר, שבסופו שוחרר הלחץ מהגבס הלוחץ, האצבעות חזרו לצבע ולגודל הרגיל פחות או יותר.
יום ד'- החתך שנעשה בגבס לשיחרור הלחץ מתרחב... חבישה הדוקה של תחבושת אלסטית מחדש ( כמו שעשה הדר' במוקד...) לא ממש משפרת את המצב. כאבים ביד עם כל תנועה. נשאלת השאלה האם לחזור למוקד ? השאלה נדחית על סף.... נראה מה יהיה מחר.

בכל מקרה יש כבר תור ליום ראשון הקרוב לצילום נוסף וביקור אצל אורטופד אחרי, בטוח ישימו גבס חדש, אולי אולי יהיה קצר ( מתחת למרפק ) ???
בנתיים מקוים שהשיחרור של הגבס לא עושה איזה נזק ( חוסר לחץ )


אחרי המוקד, צריך לאפות משהו לערב פרידה מהשמינסטים בשבט של הצופים.
נעה יזמה הכנת מזכרת מהשכבה לשבט- מיסגור חולצה אחרונה שלהם עם חתימות של כל השכבה.
במצב הזה שמרים זה אידאלי- הכנת הבצק מהר, משאירים אותו לתפוח, נוסעים לאיקאה לקנות מסגרת. חוזרים תוך פחות משעה הביתה להמשך טיפול בעוגה.

אין לי מושג מאיפה השם. המתכון מהאינטרנט, מתוך איזה פורום של אוכל.
התוצאה היא בצק שמרים שהוא יחסית "פריך" ודק, אבל יותר גמיש מבצק פריך.

בצק פרסבורגר

125 מל חלב או שמנת או מיץ
2 כפות שמרית
חצי כוס סוכר
200 גר חמאה רכה
2 ביצים
4 כוסות קמח
כפית מלח
קליפה מגורדת מלימון

ללוש הכל טוב יחד לכמה דקות
להתפיח בערך שעתיים ( הבצק לא תופח בצורה הסטרית כמו שמרים רגיל...)

לרדד ( מהכמות הנ"ל מתקבלים 3 עלים יפים )
לשים מלית כלשהיא, לגלגל, להעביר לתבנית עם נייר אפיה.

לאפות בחום בינוני ( תנור מחומם מראש -170-180 ) עד שמתחיל להשחים ) לקרר ורק אז לפרוס.

מלית: האמת- כל דבר שאוהבים, פרג, גבינה, חלבה, וכ"ו

הכנתי מלית מ:
100-120 גר שוקולד מריר קצוץ
80 גר פקאנים קצוצים
קצת קינמון

על כל עלה מרחתי משהו אחר ואז שמתי את המלית.
על עלה ראשון מרחתי ריבת תות
על עלה שני מרחתי ריבת מישמיש
על עלה שלישי מרחתי גנאש שוקולד




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה