יום שני, 9 ביולי 2012

עוגיות שוקולד חלב עם שוקולד צ'יפס

אני אוהבת את סוג העוגיות שמכינים גליל ומקפיאים, מה שנקרא icebox cookies

ההכנה לוקחת בדיוק 5-7 דקות, ואח"כ צריך רק להוציא ל 10 דקות מהמקפיא, לחתוך ולאפות.
כרגע במקפיא יש 3-4 סוגי גלילים של עוגיות שונות. האמת, זה גם תופס פחות מקום מעוגיות מוכנות בקופסא, ואולי אפילו טיפה יותר טרי...

מתכון של מרתה סטיוארט

עוגיות שוקולד חלב עם שוקולד צ'יפס

225 גר שוקולד חלב מחולק ל 2
114 גר חמאה
כוס וחצי סוכר
2 ביצים
כפית וניל
2 כוסות קמח
חצי כוס קקאו
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח

לחלק כמות שוקולד ל 2
חצי אחד לחתוך לחתיכות בינוניות( לצ'יפס )
חצי שני להמס יחד עם החמאה
לשים חמאה ושוקולד מומס בקערת המיקסר, להוסיף ביצים וסוכר ולערבב. להוסיף וניל
להוסיף את כל היבשים ולערבב
להוסיף חתיכות שוקולד

לגלגל בניילון נצמד לשני גלילים, להקפיא עד שרוצים להשתמש,
 לחמם תנור,להפשיר 10 דקות על השיש, לחתוך לעיגולים בעובי חצי ס"מ,
להניח על תבנית עם נייר אפיה

לאפות 12-15 דקות, לקרר שיתייצבו

כ 60 עוגיות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה