יום רביעי, 11 ביולי 2012

עוגת קפה עם אפרסק נטולת גלוטן

פירות קיץ זה אחד הדברים הכי נהדרים שיש!
אפרסקים, משמישים, שזיפים, ענבים, ודובדבנים ( את ענין הדובדבנים ירשתי מאמא שלי שכל כך אהבה דובדבנים, כשלא ראו אותם כאן, ומקרובים היו מבריחים לה מכל מיני מקומות....)

ועוגות עם פירות קיץ  כל כך קלות להכנה, פשוטות, והכי שוות שיש : קובלר, גאלט, וסתם עוגה בחושה שתוקעים בה פירות....

את העוגה הזו אלתרתי בשניה מכמה מתכונים שפגשתי ברשת.
הכנתי עוגת פרי עם גלוטן, והייתי חייבת להכין אחת גם ללא גלוטן בשבילי.
יצאה עוגה קלה להכנה, ומדהימה!!
שתי העוגות נסעו איתנו לסופ"ש בכנרת, לכן נאפו בתבניות חד פעמיות...



עוגת קפה עם אפרסק נטולת גלוטן

לחמם תנור ל 180

רבע כוס קמח סורגום
רבע כוס קמח אורז מלא
חצי כוס סוכר חום בהיר
רבע כוס + כף קמח שקדים
רבע כוס עמילן ( קמח) תפ"א
כפית אבקת אפיה
חצי כפית קסנטאן גאם
ביצה
שמינית כוס שמן
כפית וניל
3 כפות חלב

אפרסק קטן פרוס

לשכבת פירורים:
שישית ( חצי משליש ) כוס סוכר חום בהיר
כף וחצי קמח אורז מלא
כף וחצי חמאה מומסת
כף וחצי אגוזי פקאן קצוצים
קצת קינמון

להכנת המלית:
לערבב יחד קמחים, סוכר, להוסיף ביצה, חלב, שמן, אבקת אפיה וקסנטאן גאם, וניל וחלב.
לערבב טוב ( אני מערבבת בכלי עם מזלג, לכמות כזו קטנה לא טורחת להפעיל מיקסר )

לשפוך לתבנית אינגליש

לסדר למעלה פרוסות אפרסק ( לדחוף קצת פנימה בצורה אנכית את הפרוסות )

לערבב את כל המרכיבים ברשימת שכבת הפירורים, לפזר מעל הכל.

לאפות עד ששחום וקיסם יוצא נקי.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה