יום שלישי, 1 בינואר 2013

עוגת פיסטוקים ותמרים ללא גלוטן + תוצאות הגרלה

בהגרלה מהפוסט הזה, זכו בזוג כפפות (  מחממי ידיים ) כל אחת: etty24 וקרנונה
אשמח אם תשלחנה לי מייל עם כתובת להכין אוכל לשלוח. 
המייל שלי מצוין בפרופיל ( לחיצה על התמונה שלי )



על העוגה הזו " שמתי עין " כבר לפני המון המון זמן. 
המתכון מהספר "ביסים" ( נדמה לי שמופיע גם בבלוג ) 

כל פעם שהחלטתי להכין היו בבית או פיסטוקים או תמרים, אבל  לא שניהם יחד.
הפעם תיכננתי מראש, קניתי גם פיסטוקים, גם תמרים, המרתי לורסיה נטולת גלוטן, ויצא נפלא!!



עוגת פיסטוקים ותמרים ללא גלוטן

לחמם תנור ל 180

תבנית אינגליש ( והפשרתי קצת לטובת 2 קאפקייקס )

2 ביצים
חצי כוס סוכר חום בהיר
כוס קמח ( לנ"ג שמתי שליש סורגום, שליש אורז מלא ושליש תפ"א )
כפית וחצי אבקת אפיה
6 תמרים לחים מגולענים וקצוצים גס
חצי כוס פיסטוקים קלופים
100 גר שוקולד מריר
גרד תפוז
4 כפות שמן ( שמתי שמן זרעי ענבים )
רבע כוס חלב
שליש כוס שמנת חמוצה

במעבד מזון לטחון יחד תמרים, פיסטוקים, קמחים ואבקת אפיה
להקציף ביצים וסוכר עד שתערובת תפוחה וקלילה
להוסיף לביצים שמן וקליפת תפוז
להוסיף חצי מתערובת הקמח\תמרים\פיסטוקים, להוסיף חלב ושמנת חמוצה. להוסיף את שאר התערובת מהמעבד מזון. לערבב בעדינות
להעביר לתבנית
לאפות עד שקיסם יבש ( 40-45 דקות )







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה