יום חמישי, 31 בינואר 2013

מק אנד צ'יז

מה עושים כשמשהיא ( שלא נזכיר את שמה ) קנתה גוש גבינת צ'דר ( כתומה ) ג-ד-ו-ל ביותר ?!
אין לי בעיה עם צ'דר, אבל אני מעדיפה את הבהירה. משהו בכתום הזה מזכיר לי גבינה צהובה אמריקאית , ולמרות חיבתי לדברים אמריקאים, הגבינה הכתומה הזו לא נמנית עליהם.

בכל מקרה, אותה אחת שקנתה, ( שלא נזכיר את שמה )  ביקשה שאשתמש בזה להכנת פסטה עם גבינה.

באתר של הולפודס מצאתי מתכון קל למקרוני עם גבינה. ( ברור ששיניתי טיפה... איך לא ?! )

ברור ( ורצוי ) שמי שלא תקוע עם גוש גבינה כתומה גדולה, ישתמש בגבינות אחרות..( צ'דר בהירה, אמנטל, או כל גבינה צהובה חביבה אחרת )

מק אנד צ'יז*

2 כוסות חלב
כוס שמנת מתוקה ( מהסוג ה'רזה'- 15% )
6 כפות קמח שטוחות יחסית
מלח
פלפל
500 גר פסטה
2 כוסות גדושות מאד גבינה צהובה מגוררת

תבנית חסינת אש משומנת

לחמם תנור ל 180

לבשל פסטה במים , כרגיל.

לחמם בסיר את החלב והשמנת יחד עם הקמח, לבחוש תוך כדי שלא יווצרו גושים ושלא ידבק כלום לתחתית ודפנות
להמשיך לבחוש עד שמתחיל להסמיך. להסיר מהאש, לתבל, ולהוסיף לאט לאט את הגבינה המגוררת, תוך כדי בחישה מתמדת.

להוסיף את הפסטה המבושלת. להעביר לתבנית , ולאפות עד שמתחיל לבעבע למעלה ( או להזהיב )


* אין בעיה לעשות הסבה למתכון ללא גלוטן- להשתמש בפסטה נ"ג ובמקום קמח אפשר להשתמש בקורנפלור או קמח תפ"א.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה