יום שלישי, 5 במרץ 2013

עוגת מוס שוקולד ליום הולדת

זהו...
ילדה אחד בכורה נסעה לטייל חודשיים בעולם.
יהיה פה שקט....
יעבור מהר נכון?!


בעל הבית חגג יום הולדת
כנהוג לאחרונה, הזמין את תפריט ארוחת שישי, בה ציינו את המאורע
ולקינוח הזמין עוגת גלידה\מוס -שוקולד.

עירבוב של כמה דברים הניב עוגת מוס לתפארת.

עוגת מוס שוקולד ליום הולדת

תבנית קפיץ 20

לתחתית- כמות אחת של עוגת שוקולד בן עמי ללא גלוטן

למוס שוקולד-
250 גר שוקולד מריר קצוץ
75 גר חמאה חתוכה לקוביות
3 ביצים מופרדות
קורט מלח
4-5 כפות סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה

ממיסים שוקולד וחמאה יחד במיקרו ( בזהירות )
מערבבים טוב עד שחלק.
מוסיפים חלמונים אחד אחד תוך עירבוב נמרץ. מוסיפים מלח
מקציפים חלבונים 
מקפלים יחד חלבונים ותערובת שוקולד ( צוננת )
מקציפים שמנת מתוקה וסוכר
מקפלים לתערובת.

לשכבת קראנץ'-
כוס סוכר
100 גר שקדים ( קלופים, לא קלופים... לא משנה )

מחממים סוכר במחבת על אש נמוכה, כשמתחיל להנמס ולשנות צבע, מוסיפים את  השקדים ומערבבים רק עד שכולם מכוסים בסוכר.
מסירים מהאש ומעבירים מהר למשטח משומן ( תבנית ) או משטח סילפאט אם יש
משטחים עד כמה שניתן את התערובת בזריזות ( זה מתקרר מהר מאד ומתקשה )
כשזה מתקרר, גורסים את הכל במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי.

הרכבת המוס-
על התחתית האפויה, שמים חצי מהמוס שוקולד, מקפיאים ל 10-15 דקות ( את שארית המוס שומרים במקרר )
מפזרים בצורה אחידה את הפירורים על שכבת המוס ומעליהם בזהירות את המוס הנותר.
מקפיאים.

להוציא מהמקפיא חצי שעה לפני שאוכלים






עץ הבומבקס המקסים שלנו פורח עכשיו במלוא הדרו






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה