יום שני, 19 באוגוסט 2013

עוגת שוקולד של ניג'לה

מצחיק איך אנשים רואים דברים בצורה אחרת...
אחד ( המבוגר שבבית ) הרים גבה בתמיהה : חוגגים משהו ? מה פתאום עוגה כזו באמצע החיים....( אם זה לא היה אמצע שבוע , אז כנראה השאלה לא היתה עולה בכלל )
המתבגר היה פשוט מבסוט
זו שלא בצבא התחילה לחשב איזה גודל חתיכה היא תאכל ומתי...
זו שבצבא- לא יודעת...

אז כן ! סתם ככה באמצע החיים התחשק לי להכין עוגה כזו עם קרם והכל..

מתכון של ניג'לה  ( ואני מתנצלת מראש- צריך משקל כי הכמויות בגרמים )

עוגת שוקולד עם קרם

לחמם תנור ל 170
2 תבניות קוטר 20 משומנות

200 גר קמח
200 גר סוכר
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
40 גר קקאו
קורט מלח
175 גר חמאה רכה
2 ביצים
כפית וניל
150 מל שמנת חמוצה

קרם
175 גר שוקולד מריר
75 גר חמאה
כפית וניל
כף סירופ תירס
125 מל שמנת חמוצה
150 גר אבקת סוכר

להכנת העוגה:
לערבב יחד חמאה וסוכר, להוסיך ביצים , וניל ומלח
להוסיף קקאו, קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה, בסוף שמנת חמוצה.
לערבב רק עד שהכל מתאחד.
לחלק בין שתי התבניות ( המאסה די סמיכה ) להחליק מלמעלה.
לאפות עד שקיסם יוצא נקי ( 25-30 דק בערך )

לקרר

קרם:
להמס שוקולד וחמאה
להוסיף וניל וסירופ תירס.
לערבב היטב
להוסיך שמנת חמוצה ובסוף אבקת סוכר. לערבב טוב עד שאין גושים. לקרר קצת

הרכבת  העוגה: למרוח בנדיבות על עוגה אחת חלק מהקרם. לשים עוגה שניה מעל ולצפות למעלה וסביב עם שאר הקרם.







ילד אחד ביקש קצת סוכריות על הפרוסה שלו   :)
למה לא ?!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה