יום שני, 26 במאי 2014

ארטיק פיטנגו

הגינה שלנו זה סיפור מורכב
כנראה שהקבלן לא ממש ניקה את האדמה אחרי הבניה, ושנים לא גדל כאן הרבה..
במיוחד לא דברים שהשורשים שלהם העמיקו, ופגשו את כל הזבל של הבניה...
המזל הרע התחיל בכלל עם תולעים שהיו בדשא החדש שהניחו כמה ימים אחרי שעברנו לגור.
תוך כמה שעות כיסה את הכל ים של תולעים , שהעזו גם להתחיל לטפס על קירות הבית בחוץ..
חוויה !!
עם הזמן, בעל הבית שמטפל בגינה במסירות רבה, השתלט על הבעיות, והיום, מלבד עצי נוי וצמחיה יפה, יש בין השאר גם שיח פיטנגו משגשג.
בתקופה שהוא עמוס בפרי, אני יוצאת פעם ביומיים ל'קטיף', ומכינה בעיקר ריבה.
החלטתי לנסות להכין גם ארטיק.
למי שאוהב פיטנגו, עוד צורה לאכול את הפרי החמוד הזה.

ארטיק פיטנגו

8-9 ארטיקים

כוס וחצי פיטנגו אחרי ריסוק ( להוציא גרעין, לסנן, לרסק במעבד מזון או בלנדר )
סירופ סוכר ( להמס יחד חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים, לקרר )
רבע + כף שמנת מתוקה

לערבב הכל יחד, למזוג לכלים מתאימים ( כלי יעודי להכנת ארטיקים, כוסות קטנות...)
להעביר למקפיא
אחרי שעתיים\שלוש במקפיא, לתקוע מקל
לקרר עוד שעתיים לפחות.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה