יום שישי, 20 ביוני 2014

ארטיק שוקולד

איל אומר שיש לי אובססיות עם מיצוי מתכונים של משהו מסוג אחד  עד הסוף...
'קודם זה היה עוגיות שוקולד צ'יפס, עכשיו זה ארטיקים'.
הוא לא ממש צודק...
ראשית, לא הפסקתי עם העוגיות שוקולד צ'יפס...
שנית, זה לא אובססיה להכנת ארטיקים.
זה פשוט קלי קלות, יותר טוב מהמוצר הקנוי, בטוח יותר זול, ויותר בריא... 
וכיף!

אילו השוקולדיים מצאו חן בעיני יותר מדי.. ממש מסוכנים.
שוקולד מרוכז,  וטעעעייייים !!

הגברים שבמשפחה, לא הצליחו לגבור על אחד ברצף ( 'ילדים' אמרה נעה )
לנעה ולי לא היתה שום בעיה.
אין כזה דבר יותר מדי שוקולד! אמירה מגוחכת ביותר!



ארטיק שוקולד

ל 4 ארטיקים

30 גר שוקולד מריר
שליש כוס סוכר
כף קורנפלור
כף וחצי קקאו
רבע כוס שמנת מתוקה
כוס חלב ( אצלי יש רק 1% בבית, אני מניחה שעם אחוז גבוה יותר יהיה אפילו יותר שווה )#
קורט מלח
חצי כפית וניל
כף שטוחה חמאה

לשים בסיר  קטן : שוקולד, סוכר, קורנפלור, קקאו, שמנת מתוקה, חלב ומלח
לחמם על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מדי פעם ( לא ללכת רחוק מדי ) עד שמסמיך קצת ומתחיל לבעבע.
להסיר מהאש, להוסיף וניל וחמאה.
לקרר
לצקת למייכלים , להקפיא. אחרי שעתיים לתקוע מקל, להקפיא עד שיציבים.

# "דיאטתי" אמרה נעה :)







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה