יום ראשון, 8 ביוני 2014

עוף שלם עם שום צלוי

אוף עם העוף...
זה ממש לא פוטוגני לצלם עוף. ( כתבתי כבר... )
וכן, אני לא יכולה שלא להגיד שאני לא מחובבי העוף.. או בשר...
ואני לא יכולה להגיד אם טעים, או לא.
אבל אם אני כבר מעלה מתכון, אז סימן שכן.
אמרו שטעים, אכלו בשמחה, וביקשו שאחזור על המתכון, שזה הסימן הכי טוב.

המתכון לפי מרתה סטיוארט

עוף שלם עם שום צלוי

ראש שום
עוף שלם
שמן זית
מלח
פלפל
קצת חמאה ( לא חובה, מי שלא מערבב שישתמש בשמן זית )

מה עושים :
חוצים את השום לרוחבו, מזרזפים עליו קצת שמן זית, מלח\פלפל, שולחים לתנור חם להצלות, עד שמשחים.
מקררים.
מוציאים את שיני השום מה'כיסים' ( הם מחליקים בקלות החוצה ) , מועכים עם מזלג.

מנקים את העוף, מרימים בזהירות את העור ודוחפים מהשום המעוך מתחת לעור. 
מה שנשאר דוחפים לחלל של העוף.
מתבלים במלח\פלפל, מעסים ( מהמילה 'עיסוי') את העוף עם קצת חמאה ( או שמן זית )
 אופים כשעה, ( שעה וקצת , תלוי בגודל ) חום 180-190, עד שמשחים







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה