יום שני, 25 במאי 2015

רולדת שוקולד עם קרם מנטה וזיגוג שוקולד חלב

ש ק ט

הבית רייק.

איל נסע לארה"ב ל 3 חודשים עם המשלחת של הצופים, בקראוון.
3 חודשים זה ה-מ-ו-ן זמן...
נעה נוסעת עוד שבוע... גם ל 3 חודשים. להדריך במחנה בארה"ב.

יהיה פה עוד יותר  ש ק ט

לא יהיה צורך בהרבה בישולים, או אפיה... או הרבה כביסות
הבית ישאר יחסית נקי...

יש שפע פרויקטים שצריך לעשות בבית. זה כנראה הזמן.

בנתיים , אספתי לא מעט מתכונים שמחכים לפירסום.
היה קצת טירוף בשבועות האחרונים עם ההתארגנות של לפני הנסיעה, ולא היה זמן לזה.
עכשיו יש.

רולדת שוקולד עם קרם מנטה וזיגוג שוקולד חלב

רולדה

לחמם תנור ל 180
 4 ביצים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס קמח
2 כפות קקאו
חצי כפית אבקת אפיה
כפית וניל

לשמן טוב נייר אפיה בשני הצדדים( זה חשוב להפרדות של העוגה אחרי הגלגול ), להניח על תבנית של תנור ( 40X33 )
להפריד ביצים
להקציף ( מספיק במקצפה ידנית ) את החלמונים, יחד עם הוניל
להקציף חלבונים עד שהקצף יציב. לקראת הסוף להוסיף בהדרגה את הסוכר. להנמיך את פעולת המיקסר, ולהוסיף לאט את החלמונים המוקצפים.
להפסיק פעולת מיקסר ולהוסיף קקאו, קמח ואבקת אפיה בתנועות קיפול. עד שהכל אחיד.
לשטח על הנייר המשומן
לאפות 12-15 דקות עד שהעוגה יבשה למעלה וקפיצית למגע.
להוציא מיד, ולגלגל  בנייר האפיה ( לצד של האורך ) לעטוף במגבת. להשהות כ 10-15 דקות עד שמתקרר.

לפתוח בזהירות, למרוח מילוי, ולגלגל שוב. אחרי שממלאים, מצפים בציפוי. שומרים בקירור

מלית

כוס שמנת מתוקה ( 250 מל )
3 כפות סוכר
חצי כפית תמצית מנטה
כפית וניל
טיפה צבע מאכל ירוק (לא חובה )
שליש כוס צי'פס של שוקולד חלב

להקציף שמנת, לקראת הסוף להוסיף סוכר , וניל, תמצית, צבע מאכל אם רוצים.
את השוקולד צ'יפס מפזרים מעל המלית אחרי שמורחים אותה, ומגלגלים .

ציפוי  ( הציפוי די מתתוק בגלל שוקולד חלב. אם לא רוצים כ"כ מתוק אין בעיה להחליף לשוקולד מריר )

כוס שבבי שוקולד חלב
3 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
חצי כפית וניל
רבע כפית תמצית מנטה

לחמם יחד: שמנת, סוכר, שוקולד , עד שהשוקולד מתחיל להנמס. להסיר מהאש ולהמשיך לערבב עד שנמס ואחיד.
להוסיף וניל ותמצית מנטה.
לקרר ( על השיש )













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה