יום שישי, 11 בדצמבר 2015

עוד עוגת שוקולד

אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים עוגות שוקולד.
בין אם זו עוגה פשוטה, או בראוניז או עוגת שוקולד עם מוס, שכבות של דברים טובים.
שוקולד  בעיני זה תמיד טוב בכל צורה, בכל שעה, בכל יום. ( נו טוב, מלבד רוטב " מולה" מקסיקאי, שהוא עם שוקולד, שגם אם הייתי אוכלת בשר, לא היה מסתדר לי בראש )
מעבר לזה, הכל הולך!
לפעמים קורה ( לא ברור איך )שכמה ימים אני לא אוכלת שוקולד בשום צורה. בין אם גוזרת על עצמי את העונש, או כי לא יוצא ( טיול בחו"ל במקומות מוזרים כמו סין למשל ).
ואז מגיעה תקופה של השלמת חוסרים.
בקיצור, שוקולד מבחינתי- אחד הדברים היותר טובים בחיים :)

עוגת שוקולד דומה אבל טיפה שונה מהרגיל ( בגלל הקפה והשילוב של שוקולד וקקאו )
המתכון מבלוג בשם amanda's cooking
לשידרוג אפשר לצפות את  העוגה בגנאש, אבל היא רטובה ועסיסית בפני עצמה.


עוד עוגת שוקולד

30 גר שוקולד מריר
חצי כוס קפה ( רגיל ) הכוונה לקפה מוכן
כוס סוכר
3/4 כוס+ כף קמח
1/2 כוס קקאו ( לנפות אם יש בו גרגירים )
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
ביצה
1/4 כוס שמן ( קנולה )
1/2 כוס שמנת חמוצה
כפית וניל


לחמם תנור ל 170
לשמן תבנית 20 ס"מ

לערבב יחד את כל החומרים היבשים ( קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה, מלח וסוכר )
להמס שוקולד בחצי כוס קפה
להוסיף תוך כדי טריפה את הביצה והוניל
להוסיף שמנת חמוצה ושמן
לערבב יחד עם כל היבשים
לשפוך לתבנית משומנת
לאפות עד שקיסם יוצא יבש













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה