יום חמישי, 10 במרץ 2016

עוגיות בעלות שם ארוך : צ'יפס שוקולד לבן, אגוזי מקדמיה, חמוציות, רכות chewy ו-ללא גלוטן ! ( שיפוץ מטבח 2 )

שיפוץ מטבח 2:

בירור והשוואה בין חברה א' ( אותה חברה בה עשינו את המטבח לפני 19 שנים ) לבין נגר: הנגר ניצח.
הסיבות, עלות והתאמה. 
סיימתי את שלב התכנון.
היו הרבה פנטזיות שוויתרתי עליהן מכל מיני סיבות, הן כללו שבירת קירות, הגדלת השטח, הזזת דלת ועוד.
לאט לאט, מתוכנית לתוכנית, חזרתי לצורה המקורית של המטבח, ללא שינויים מבניים גדולים.
את המטבח הנוכחי אני מאד אוהבת. הוא יפה, נוח, מעשי, והמקום שאני מבלה בו את רוב היום.
בתכנון המטבח החדש נלקחו בחשבון אותם דברים, ויחד עם זאת, הצלחתי לשדרג דברים קטנים, מתוך הניסיון בעבודה במבטח הנוכחי. דוגמה קטנה היא יחידת מגרות שיש היום, שהיא מתוך ארון. ז"א יש דלת, ואז בפנים 4 מגרות לא עמוקות. במקומה יהיו מגרות חיצוניות ( בכלל, רוב המטבח, שהוא לא כזה גדול ) הוא מגרות. יחי הנוחיות !

העוגיות האילו הן שילוב של שני מתכונים, עם תוספות שלי .
אפשר בהחלט לשחק עם התוספות ע"פ העדפה אישית ( למשל שהכנתי עבור ילדה, הכנתי עם שוקולד לבן ומריר וללא האגוזים והחמוציות )





עוגיות שוקולד צ'יפס לבן, אגוזי מקדמיה וחמוציות ( רכות, וללא גלוטן )

115 גר חמאה רכה
חצי כוס ( 90 גר ) סוכר חום
רבע כוס ( 50 גר ) סוכר לבן
כפית וניל
ביצה גדולה
חצי כוס קמח אורז מלא*
חצי כוס קמח סורגום*
חצצי כוס קמח תפ"א*
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קורנפלור
3/4 כוס שוקולד לבן קצוץ
1/2 כוס אגוזי מקדמיה קלויים קצוצים גס
1/2 כוס חמוציות
* אפשר להחליף את שלושת הקמחים בתערובת קמח ללא גלוטן מוכנה

להקציף יחד חמאה וסוכר
להוסיף וניל וביצה
להוסיף את הקמחים, סודה לשתיה וקורנפלור
להוסיף לערבוב אחרון מהיר את השוקולד , האגוזים והחמוציות

לקרר לפחות חצי שעה

לחמם תנור ל 170

לסדר כדורים בגודל כפית ( או כף גלידה קטנה ) על תבנית מרופדת בנייר אפיה
לאפות עד שמזהיב, לקרר

 30-35 עוגיות בגודל בינוני גדול






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה