יום ראשון, 15 בינואר 2017

עוגת מוס שוקולד מדהימה של ליזה פנאלים

שישי בערב, אחרי ארוחת ערב, לא זוכרת למה נזכרנו פתאום שאיל השתתף פעם כשהיה בגן בסדרת טלויזיה שנקראה " החצר של אלי " ניסיתי למצוא ביו-טיוב קטעים, אבל דוקא איתו, לא מצאנו.
מכיוון שהיינו כבר בקטע של להעלות זכרונות, איל הביא את אחת המחברות בהן רשמתי את ה"חוכמות" של הילדים.
מדובר בשתי מחברות גדולות שהתחלתי לכתוב כשאיה היתה בת שנה.
התבקשתי שלא לצתת משם "קטעים". יש קטעים מצחיקים ביותר, יש מביכים, וכמובן רובם מעלים זכרונות.
כשמתחילים, קשה להפסיק, וישבו עם המחברת שעה קלה וצחקנו.

את הרעיון אגב, למחברת, קיבלתי מאמא, שהתחילה כזו מחברת כשהילדים של אחותי היו בגיל שהתחילו להגיד דברים מצחיקים.
ממליצה לכולם. נכון שבעידן הסלולריים שתמיד עלינו, ומצלמים כל דבר, עדיין מתפספסים דברים. וברור שאנחנו לא מצלמים כל שיחה וכל קטע עם הילד...
לפעמים הייתי רושמת על פתקיות, מפית, או מה שאני מוצאת, על מנת לא לשכוח, ואחכ מעתיקה למחברת.

אגב, אחת מהחוכמות שלו פורסמה באיזה עיתון ילדים. אחרי תספורת ראשונה איל אמר " גזרו לי את הציפורניים של הראש" :)

ליום ההולדת קיבלתי ספרים. אחד מהם החלפתי לספר בישול: " ספר המטבח של לייזה פאנלים"- מומלץ ביותר !!!
מיד התחלתי להכין ממנו מתכונים, ועוגת המוס הזו משם , פשוט נהדרת. הבעיה היחידה איתה, שהיא חוסלה במהירות שיא.

עוגת מוס שוקולד של לייזה פאנלים

תבנית בקוטר 24

לתחתית:
4 ביצים מופרדות
קורט מלח
חצי כוס ( 100 גר ) סוכר
100 גר שוקולד מריר
כפית קקאו
100 גר חמאה

למוס:
200 גר שוקולד מריר
2 ביצים מופרדות
קורט מלח
3 כפות סוכר
2 מייכלים שמנת מתוקה ( 500 מל )

ציפוי:
חצי כוס ( 80 מל ) שמנת מתוקה
100 גר שוקולד מריר

הכנת תחתית:
לחמם תנור ל 160
להקציף חלבונים ומלח, כשמתחיל להתייצב להוסיף בהדרגה את  הסוכר
להמס יחד חמאה שוקולד וקקאו , לקרר קצת ולהוסיף בצורה נמרצת את החלמונים אחד אחרי השני
לקפל מיד לתוך החלבונים המוקצפים
להעביר לתבנית ולאפות ( היא ממליצה לשים בתנור כלי עם מים רותחים שיתנו לחות... כמובן ששכחתי אבל זה לא מנע מהעוגה לתפוח למיימדים עצומים, שכמובן שקעו קצת אחרי, כמו תמיד עם תערובת חלבונים כזו, אבל זה בדיוק המקום שאליו שופכים את המוס, אז אל דאגה- הכל מסתדר )
לקרר לגמרי על השיש לפני ששמים בפנים את המוס

להכנת מוס:
להמס שוקולד, לקרר טיפה ולהוסיף חלמונים אחד אחרי השני
להקציף חלבונים עם המלח, להוסיף בהדרגה סוכר.
לקפל שוקולד וחלבונים יחד בעדינות בתנועות קיפול
להקציף את  השמנת המתוקה ולערבב יחד עם השאר בעדינות.
לשפוך על התחתית האפויה, ולקרר במקרר כמה שעות לפני ששמים את הציפוי

הציפוי: להמס יחד שמנת ושוקולד
לשפוך בעדינות על העוגה, ולקרר שוב.















2 comments:

  1. נראה מעולה, גם אני מאוד אוהבת את המתכונים של לייזה פאנלים, קניתי לי את הספר, ועכשיו קניתי גם לאחותי, מתכונים מעולים וסיפורים מצחיקים. אני התחלתי לכתוב מחברות כשהילדים נולדו, אבל לא המשכתי מעבר לגיל שנתיים אני חושבת, ועכשיו אני כבר כמעט לא זוכרת כלום, שיהיה המשך שבוע טוב

    השבמחק
  2. תודה אפרת. שבוע נפלא

    השבמחק