יום שבת, 28 בינואר 2017

עוגיות שוקולד ציפס, עם שוקולד לבן, מריר ופירורי קרמל

ליום ההולדת השנה קיבלתי 2 ספרי אפיה ( איזה כיף!!! )
אחד בהפתעה ( נבחר מתוך הרשימה שלי באמזון.....אבל עדיין הפתעה )
עוד שניים הזמנתי לי מאמזון, מתנה מגיסי וגיסתי ( תודה! )

אחד מהספרים הוא ספר העוגיות החדש של dorie greenspan
אני אוהבת את המתכונים שלה (עוגיות לשלום עולמי , ועוד.... )


התחלתי במתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מחודשות שלה, וכמובן שערכתי בהם שינויים שלי :)

עוגיות שקוולד צ'יפס עם שוקולד לבן, מריר ופירורי קרמל

165 גר קמח*
1/2 כפית סודה לשתיה
113 גר חמאה רכה
100 גר סוכר לבן
75 גר סוכר חום
רבע כפית מלח
ביצה גדולה
כפית וניל
150 גר עירבוב של חתיכות שוקולד לבן, מריר וחתיכות קרמל** ( אם אין, אפשר בלי, או לשלב משהו קראנצי' אחר )

להקציף יחד חמאה וסוכרים
להוסיף ביצה, ווניל
להוסיף את היבשים ( קמח, סודה ומלח )
להוסיף את השוקולדים
לקרר לפחות חצי שעה במקרר
לחמם תנור ל 180
להוריד כדורים בגודל מסטיק עגול עם כפית/כף גלידה קטנה לתבנית עם נייר אפיה
לאפות עד שמתחיל להזהיב.
לקרר להתייצבות

בסביבות 40+ עוגיות בינוניות

*כן, צריך לשקול הכל.. זה הרבה יותר מדויק, ומלכלך פחות כילים :)
**השתמשתי בנטיפי קרמל שהבאתי מארה"ב, אפשר לחתוך סוכריות קרמל לקטן קטן ( ממש לקטוש ) או לשים משהו אחר קראנצ'י ( יש כל מיני חטיפים למינהם ) או לוותר בכלל.











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה