יום שני, 20 במרץ 2017

קרמל מלוח

אוי כמה שזה דבר טעים !

בשנה האחרונה עשה רושם שכל דבר היה עם קרמל מלוח.
יש טרנדים שמבחינתי יכולים להשאר לנצח.
קרמל מלוח זה אחד מהם.

כמה דקות עבודה ויש מעדן שהולך עם :
עוגות
עוגיות
פנקייקס
קרפים
גלידה
קפה קר ( בסגנון סטארבאקס😋 )
כפית בתוך חלב חם
או סתם לאכול בכפית ( בלי לשים לב שהמפלס יורד בצנצנת 😜 )





קרמל מלוח

( כמות לכוס קרמל )

200 גר סוכר לבן
90 גר חמאה רכה
120 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כפית מלח ( מבחינתי אפשר גם טיפה יותר מחצי כפית )

להניח סוכר בסיר קטן ( עדיף לא מאילו הדקיקים, אלא סיר/קלחת עם תחתית עבה )
להניח על אש נמוכה/בינונית ולתת לסוכר להנמס לאט לאט, לסובב מדי פעם את הסיר/קלחת
בנתיים לחמם את השמנת מתוקה ( לא להגיע למצב רתיחה ) ולשמור בצד
כשהסוכר נמס ויש קרמל בצבע ענבר יפה, מוסיפים בהדרגה ובזהירות ( זה מבעבע ) את החמאה
לערבב עם כף עץ, ושכל החמאה נמסה להוסיף בזהירות את השמנת המחוממת.
להסיר מהאש. להוסיף את המלח. לערבב שלא יהיו גושים, ולתת לזה להתקרר.
נשמר במקרר שבוע+ ( אם לא נטרף מהר יותר )



















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה